DK: Dubl nemoćan, odluka u nedelju

Izvor: B92, 16.Nov.2013, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK: Dubl nemoćan, odluka u nedelju

Teniska reprezentacija Srbije gubi od Češke sa 2-1 u pobedama posle drugog dana finala Dejvis kupa u beogradskoj Kombank areni.

Tomaš Berdih i Radek Štepanek savladali su Nenada Zimonjića i Iliju Bozoljca sa 6:2, 6:4, 7:6 (7-4), pa su sada Česi na samo jedan trijumf od odbrane salatare'.

U nedelju od 14 časova sastaju se Novak Đoković i Berdih, a eventualni odlučujući meč igraće Štepanek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Dušan Lajović.

Česi su bili superiorni od početka do kraja meča – u prva dva seta brejkove su pravili već u prvom gemu i do kraja nisu imali problema.

Najozbiljnija borba vodila se u trećem setu, tada je Srbija stvorila i jednu brejk loptu na meču, ali je češki tim bio bolji u taj brejku, iako su naši vodili sa 3:1.

Centralna figura meča bio je Štepanek, koji je odigrao bez greške, pogotovo na servisu i voleju, ali ni Berdih nije zaostajao, pa je Češka slavila više nego zasluženo.

Tok meča:

Već u prvom gemu Češka je napravila brejk – Zimonjića nije išao prvi servis, napravio je i duplu grešku, a Berdih je igrao odlično i Česi su poveli 1:0.

Polušansu da anulira zaostatak naš tim imao je u šestom gemu na servis Berdiha. Vodila je Srbija 0:30, i Zimonjić i Bozoljac igrali su solidno, došlo se i do izjednačenja, ali su Berdih i Štepanek bili bolji – 4:2.

U sledećem gemu Česi su napravili novi brejk, i to bez izgubljenog poena, a ubrzo su osvojili set - 6:2.

Berdih i Štepanek bili su u naletu, igrali su izvanredno, pa su Česi i na startu drugog seta napravili brejk i poveli su sa 1:0. Česi su držali visok nivo igre, pogotovo u gemovima na svoj servis, i bez većih problema čuvali su prednost – 4:3.

U istom ritmu nastavilo se do kraja seta, Štepanek je briljirao na volejima, a Česi su rutinski došli do vođstva od 2:0 u setovima - 6:4.

U trećem setu Srbija je napokon uzela prvi gem, ali i dalje prilika za brejk nije bilo. Ipak, naši su bili sigurniji na svoj servis, a onda su u šestom gemu konačno došli do brejk šanse, zahvaljujući preciznoj forhend paraleli Zimonjića.

U narednom poenu Bozoljčev ritern bio je odličan, ali je Štepanek odgovorio još boljim volejom, pa je Češka ubrzo izjednačila na 3:3.

Bilo je mirno sve do rezultata 5:5, a onda su Česi stvorili dve vezane brejk lopte na Zimonjićev servis. Međutim, on je u narednim poenima odigrao nekoliko voleja sa mnogo osećaja i Srbija je izborila taj brejk.

Naši su bolje počeli, poveli su sa 3:1, ali Česi su bili izvanredni – vezali su četiri poena i preciznim servisima osigurali su trijumf (6:2, 6:4, 7:6).
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.