Vratili se srpski turisti iz Egipta

Izvor: Studio B, 31.Jan.2011, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vratili se srpski turisti iz Egipta

Avion sa srpskim turistima koji su bili u egipatskim letovalištima sleteo je večeras na beogradski aerodrom Nikola Tesla, potvrđeno je agenciji Beta na aerodromu.

Avion je sleteo u 19.45 i u njemu se, kako je navela agenciji Beta portparolka turističke agencije Kon Tiki Milica Žarković, nalaze turisti koju su u Egiptu boravili preko te agencije, kao i nekoliko srpskih državljana koji su zbog nemira izrazili želju da se vrate u Srbiju.

Žarkovićeva je istakla >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da je turistima koji su bili u Šarm el Šeiku i Hurgadi danas istekao araznžam i da su se vratili redovnim čarter letom kao i da tokom boravka u Egiptu nisu imali nikakvih problema i neprijatnosti.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i avio-kompanija JAT uputiće sutra avion u Kairo kojim će biti prevezeni građani Srbije koji se nalaze u Egiptu, a žele da se vrate u zemlju. Ambasador Srbije u Kairu Dejan Vasiljević rekao je ranije danas agenciji Beta da građani Srbije i njihove porodice, zaposleni u ambasadi i turisti nisu izloženi neposrednoj opasnosti, ali je sveopšta bezbednosna situacija u Egiptu daleko od normalne.

Vasiljević je naveo da ambasada prati situaciju u Egiptu i u stalnom je kontaktu sa građanima Srbije koji žive u toj zemlji, a po njegovim rečima, u čitavom Egiptu ima ih između 150 i 200 od kojih je većina u Kairu.

Ambasadi Srbije u Kairu do sada se prijavilo 120 građana koji žele da se vrate u Srbiju, a u pitanju su državljani Srbije koji žive i rade u Egiptu, članovi njihovih porodica kao i članovi porodica zaposlenih u amabasdi.

Ministarstvo je apelovalo na sve državljane Srbije koji se trenutno nalaze u Egiptu i žele da se vrate u Srbiju, da se jave Ambasadi u Kairu kako bi im to bilo omogućeno.
Pogledaj vesti o: Nemiri u Egiptu

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.