Sud pušta Mubaraka na privremenu slobodu

Izvor: NaDlanu.com, 21.Avg.2013, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud pušta Mubaraka na privremenu slobodu

Sud u Egiptu odlučio je danas da pusti na privremenu slobodu svrgnutog predsednika Hosnija Mubaraka, javljaju agencije.

.Kako se precizira, Mubarak bi na osnovu te odluke suda najranije u četvrtak mogao da izađe iz zatvora.Oslobađanje Mubaraka bilo je očekivano pošto je u ponedeljak oslobodjen optužbi za korupciju.Mubaraka, međutim, očekuje ponovljeno suđenje za saučesništvo u ubistvu demonstranata tokom pobune u Egiptu 2011. godine u kojoj je svrgnut s vlasti.Prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << proces je okončan u junu 2012. godine kada je osuđen na doživotni zatvor, ali je kasnije odlukom Kasacionog suda ta presuda poništena.Ponovljeno suđenje počelo je 11. maja, a biće nastavljeno 25. avgusta.(Izvor: Beta)
Pogledaj vesti o: Nemiri u Egiptu

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mubarak možda danas na slobodi

Izvor: Danas, 21.Avg.2013

Sud u Egiptu odlučio je juče da pusti na privremenu slobodu svrgnutog predsednika Hosnija Mubaraka, javljaju agencije. Kako se precizira, Mubarak bi na osnovu te odluke suda najranije danas mogao da izađe iz zatvora.

Nastavak na Danas...

Mubarak napustio zatvor

Izvor: B92, 22.Avg.2013, 16:06

Kairo -- Bivši egipatski predsednik Hosni Mubarak napustio je zatvor Tora u Kairu u specijalnom medicinskom helikopteru i prebačen je u vojnu bolnicu, javlja BBC...Očekuje se da će Mubarak biti u kućnom pritvoru, kako je i najavio premijer Egipta Hazem el- Beblavi...Egipatsko tužilaštvo je ranije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.