Odloženo suđenje Mubaraku

Izvor: RTS, 30.Okt.2011, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Mubaraku

Bivšem egipatskom predsedniku Hosniju Mubaraku odloženo suđenje za korupciju i ubistva demonstranata. Advokati oštećenih podneli su zahtev da se sudija Ahmed Refat povuče iz ovog slučaja.

Suđenje svrgnutom egipatskom lideru Hosniju Mubaraku, koje je trebalo da bude nastavljeno danas, odloženo je za 28. decembar, nakon zahteva za imenovanje novog sudije.

Krivični sud u Kairu, kome je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << predsedavao sudija Ahmed Refat, odlučio je da odloži suđenje Mubaraku i njegovim sinovima, kao i bivšem ministru unutrašnjih poslova do 28. decembra, javila je egipatska agencija MENA.

Advokati oštećenih podneli su zahtev sudu da se sudija Refat povuče iz ovog slučaja i zameni drugim sudijom.

Suđenje će biti nastavljeno kada bude doneta odluka o tom zahtevu, koja se očekuje 26. decembra, navodi AFP.

Suđenje Mubaraku, pod optužbom da je naredio ubijanje civila i za korupciju, počelo je 3. avgusta. Bivši predsednik je tokom suđenja više puta dovezen u invalidskim kolicima zbog lošeg zdravstvenog stanja, prenosi Rojters.

Svrgnuti egipatski lider nalazio se najpre u bolnici u Šarm el Šeiku, da bi kasnije bio prebačen u bolnicu u Kairu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.