Mubarak sutra ponovo u sudnici

Izvor: Blic, 14.Avg.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mubarak sutra ponovo u sudnici

KAIRO - Suđenje bivšem egipatskom predsedniku Hosniju Mubaraku za ubistvo više od 800 demonstranata protiv njegovog režima nastavlja se sutra u Kairu.

Suđene Mubaraku (83) i njegovim sinovima Gamalu i Alu, počelo je 3. avgusta. Posle čitanja optužnice sva trojica su se izjasnila da nisu krivi.

"Potpuno poričem sve ove optužbe", rekao je tada Mubarak, koji je u sudnicu unesen na nosilima na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kojima se nalazio sve vreme.

Mubarak je optužen da je kriv za ubistva 800 demonstranata koji su početkom godine tražili njegovu ostavku i da je "ukrao milione dolara" dok je bio na vlasti.

Bivšem predsedniku je ovo pojavljivanje u sudnici bilo prvo javno otkako je svrgnut s vlasti 11. februara, a suđenje je emitovano uživo putem državne televizije.

Predsedavajući sudija u procesu protiv Mubaraka najavio je brzo suđenje egipatskom predsedniku.

Mubarak (83) se nalazio u bolnici u Šarm el Šeiku od aprila kada je pretrpeo srčani udar tokom ispitivanja. Svrgnut je posle 18 dana masovnih protesta.

Povezane vesti: U Kairu sutra počinje suđenje Hosniju Mubaraku Sudija: Suđenje Mubaraku će biti brzo i uz televizijski prenos Najveće demonstracije islamista u Egiptu Vlada Egipta rekonstruisana pod pritiskom demonstranata Lekari demantuju da je Mubarak u komi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.