Većina opština još bez odluke o porezu

Izvor: S media, 21.Maj.2011, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina opština još bez odluke o porezu

Većina opština u Srbiji još nije odlučila po kojoj stopi će oporezovati imovinu građana. Namet poznat u Beogradu, Nišu i Kragujevcu. Uplate druge rate kao prošle godine.

Rešenja za plaćanje poreza na imovinu počela su da pristižu na adrese vlasnika nekretnina u Beogradu. Stopa oporezivanja poznata je i u Kragujevcu i Nišu. Ipak, žitelji ostalih gradova u Srbiji na ovogodišnja rešenja o porezu na imovinu još će pričekati, najverovatnije i >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << do kraja juna.

Porez u Srbiji četiri puta veći

Uplata prve rate poreza još danas

Porez na imovinu veći do 50 odsto

Za ovogodišnja rešenja svima je zajedničko da ne mogu da budu uvećana više od 60 odsto u odnosu na lanjska. Takođe, iako rešenja još ne stižu na kućne adrese velikog broja žitelja Srbije, to ne znači da sa uplatom druge rate poreza može da se kasni - rok je bio 15. maj. Poreske vlasti već zaračunavaju zatezne kamate.

(Novosti)
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.