Svetski stručnjaci u hotelu „Kontinental“

Izvor: Blic, 21.Jun.2010, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski stručnjaci u hotelu „Kontinental“

Sajam nekretnina „Rebec“, koji je nastao po ugledu na najpoznatije evropske sajmove, poput onog u Kanu, Minhenu, Beču, Milanu, počinje danas u Hotelu „Kontinental“ i trajaće do srede. Stručnjaci iz oblasti nekretnina, arhitekte, investitori, razmeniće svoja mišljenja na dve glavne teme: razvoj hotelske industrije u Srbiji i procena trenutnog tržišta nekretnina.

Cilj trodnevnog sajma nekretnina „Rebec" je da se postavi platforma za prikupljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << informacija, umrežavanje stručnjaka i investitora, privlačenje stranih fondova i predstavljanje svetu potencijala razvoja tržišta nekretnina Srbije. „Rebec" okuplja eksperate u oblasti investicija i građevinarstva koji prenose svetska i domaća iskustva. Kroz trodnevne prezentacije na sajamskom delu i na konferencijim panelima biće predstavljeni modeli koji su doživeli praktičnu primenu, vrši se stručna analiza postojećih projekta i predstavlja se perspektiva u oblasti investicija u Srbiji.

Razvoj hotelske i turističke industrije u Srbiji biće prva tema „Rebeca" i odnosiće se na nove tendencije u projektovanju hotela koje su uslovljene savremenim razvojem hotelske industrije. Činjenica da je Beograd izbor prestižnih časopisa kao jedna od najprimamljivijih turističkih destinacija, sa sobom otvara temu proces razvoja izgradnje hotela sa četiri i pet zvezdica.

Procena vrednosti nepokretnosti je druga tema na koju će biti stavljen akcenat na ovogodišnjem „Rebecu". U Srbiji, odnosno Beogradu ne postoje standardi na osnovu kojih bi se vršile procene. Procenama se uglavnom bave sudski veštaci ekonomske, građevinske i drugih inženjerskih struka. Najčešći problemi se javljaju prilikom procena za potrebe osiguranja kredita, projektnog finansiranja i kupovine nekretnina. Često se prave greške, pa je osim banaka, oštećena i država zbog pogrešno prijavljenog poreza, a kupci nisu dobili adekvatan savet pri kupovini. Kako bi se rešili ovi nedostaci potrebno je usvajanje standarda procenjivanja i uspostavljanje procedure za licenciranje ovlašćenih procenitelja. Kako osnovati udruženje procenitelja, koji bi bili njihovi zadaci, biće razmatrano na ovogodišnjem sajmu nekretnina „Rebec".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otvoren Međunarodni sajam nekretnina

Izvor: YU-Build.rs, 21.Jun.2010

Treći Međunarodni sajam investicija i nekretnina REBEC 2010. otvoren je danas u Beogradu. Na sajmu učestviju domaći i strani eksperti u oblasti investicija i nekretnina. Glavna tema ovogodišnjeg REBEC-a biće razvoj hotelske industrije u Srbiji. Kako je saopšteno na konferenciji za novinare, Beograd...

Nastavak na YU-Build.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.