Sreten Jocić radio za  Darka Šarića?

Izvor: Kurir, 10.Feb.2010, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sreten Jocić radio za Darka Šarića?

BEOGRAD - Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam navodno je pomagao Darku Šariću da novac od prodaje droge ulaže u nekretnine!

Njegova uloga, kako se sumnja, bila je da svojim imenom rasteruje potencijalne kupce određenih nekretnina. Kada bi Jocić „ubeđivanjem“ eliminisao konkurenciju, tada bi na scenu stupio uhapšeni novosadski advokat Radovan Štrbac >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << kao „legalni“ kupac.

Našoj redakciji javio se Novosađanin Č. L., koji živi u Australiji, gde ima lanac restorana, kome je Jocić pre godinu dana ponudio da mu pomogne da kupi neki lokal. Ugostitelj Č. L. hteo je da kupi jedan od novosadskih hotela i vrati se u Srbiju.

- Pre godinu dana došao sam u Novi Sad. Iznenadilo me je kada mi je posle nekoliko dana zazvonio mobilni telefon jer sam broj kupio na kiosku i u tom trenutku ga niko nije imao. Čovek s druge strane predstavio se kao Joca Amsterdam. Rekao mi je da je čuo da sam ozbiljno zainteresovan za kupovinu hotela „Vojvodina“ i da bi bilo dobro da se vidimo, jer želi da me upozori da postoji rizik da budem pokraden - priča Č. L. za Kurir.

Dogovorili su se da se za vikend nađu u Beogradu. Sastanak je bio u hotelu „Interkontinental“.

- Rekao mi je da je hotel „Vojvodina“ rezervisan za njegove prijatelje i da ne bi trebalo da učestvujem u privatizaciji, a da će mi on za uzvrat obezbediti da kupim jedan elitni beogradski hotel za novac koji sam hteo da uložim u Novi Sad. U pitanju je bilo 20 miliona evra. Od te sume trebalo je tri miliona evra da izdvojim za Agenciju za privatizaciju, a tri za njega. Tim novcem, kao je rekao, on bi obezbedio da niko sem mene ne učestvuje na licitaciji. Upitao sam ga čime mi to garantuje, na šta mi je odgovorio: „Svojim imenom“ - priča australijski biznismen, i nastavlja.

- Slagao sam da sam veoma zainteresovan jer sam video da imam posla s opasnim čovekom i rekao mu da ćemo se čuti sutra. Odmah sam odustao od svega, bacio telefonsku karticu i kupio kartu za povratak.

Svoje gorko iskustvo ovaj biznismen stavio je na papir. Jedno pismo upućeno je australijskoj kancelariji Interpola, a drugo načelniku novosadske policije.

- Više me nikada niko nije zvao - rekao je naš sagovornik.

Najstariji novosadski hotel „Vojvodina“ prodat je 9. marta 2009. za samo 136 miliona dinara. Uhapšeni advokat Radovan Štrbac, na sajtu Agencije za privredne registre, vodi se kao zastupnik i predsednik UO hotela „Vojvodina“, za koji policija sumnja da je u vlasništvu Šarića.[ antrfile ]

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.