Službenica suda na računu imala 7,9 miliona evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2012, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Službenica suda na računu imala 7,9 miliona evra

ATINA -

Sudska službenica, za koju se utvrdilo da ima 7,9 miliona evra na bankovnom računu, kao i nekoliko nekretnina i privatnu firmu na svoje ime, suspendovana je nakon 31 godine staža pošto je disciplinska komisija konstatovala da je njeno ponašanje nepodesno za funkciju koju je obavljala.

Ime službenice se nalazi na spisku 13 administrativnih službenika za koje se smatra da su od organa vlasti prikrili ukupno 25 miliona evra, prenosi grčki list Ekatimerini.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Spisak je objavljen pre nekoliko meseci, nakon istrage koju su sproveli inspektori u javnoj administraciji.

Nakon dalje istrage i dobijanja pristupa bankovnim i poreskim podacima te službenice Prvostepenog suda u Atini, disciplinska komisija je donela odluku o njenoj stalnoj suspenziji.

Istraga je otkrila da su žena i njen suprug, takođe, vlasnici i nekoliko nekretnina i jedne privatne kompanije.

Prema istim izvorima, službenica je disciplinskoj komisiji rekla da nije prijavila svoju imovinu pošto nije došlo do prenosa vlasništva, niti promene statusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.