Tržište nekretnina oživelo

Izvor: S media, 05.Apr.2010, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište nekretnina oživelo

Predsednik Udruženja posrednika u prometu nekretnina Tomislav Sekulić ocenio je da je tržiste nekretnina u Srbiji oživelo, nakon početka državnog subvencionisanja kreditiranja stanogradnje.

"Zahvaljujući merama vlade, posebno odluci u subvencionisanju masovne stanogradnje, tržište je živnulo", kazao je Sekulić agenciji Beta, navodeći da je prošla godina bila jedna od najgorijih i da su se tada nekretnine >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prodavale "sporadično".

Sekulić je ocenio da će odluka vlade o subvencioniranju masovne stanogradnje dovesti do stabilizacije cena, jer će se znati cene po zonama.

Od početka ove godine u centru Beograda, kao je rekao, najskuplje prodat stan je bio 2.500 evra po kvadratnom metru, dok se na periferiji prodaju izmedju 900 i 1.100 evra.

On je odbacio ocene da slobodnih uknjiženih stanova ima samo u naseljima "Belvil" i zgradi "Metropoliten" i dodao da ima stanova koji su u vlsništvu manjih firmi i gradjana.

"Na Voždovcu se prodaje metar kvadratni za 1.800 evra, a u naselju 'Braće Jerković' za 1.600 evra za metar kvadratni", kazao je on.

Sekulić je kazao i da je pala potražnja i cene zakupa stanova i dodao da se u centru grada metar kvadratni izdaje za 10 evra, a na periferiji od šest do sedam evra po metru kvadratnom.

On je kazao i da je manje interesovanje za kupovinom poslovnih prostora, da je Novi Beograd i dalje vrlo atraktivan, ali da kupci očekuju dalje smanjenje cena.

"Metar kvadratni poslovnog prostora na Novom Beogradu je 2.500 po metru kvadratnom, a u centru grada oko 4.000. Lokali sa izlogom se prodaju i do 12.000 evra po metru kvadratnom", kazao je Sekulić.

On je dodao da je za iznajmnjivanje poslovnog prostora interesovanje jako slabo, da poslovni prostori stoje prazni jer vlasnici koji nemaju finansijskih problema ne žele da ih izdaju ispod cene.

Prema rečima Sekulića, iznajmnjivanje poslovnih prostora košta izmedju 15 i 30 evra po metru kvadratnom.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tržište nekretnina oživjelo

Izvor: Capital.ba, 05.Apr.2010

BEOGRAD, Predsjednik Udruženja posrednika u prometu nekretnina Tomislav Sekulić ocijenio da je tržiste nekretnina u Srbiji oživjelo, poslije pokretanja državnog programa subvencionisanja kreditiranja stanogradnje. Sekulić je ocijenio da će odluka Vlade o subvencioniranju masovne stanogradnje dovesti...

Nastavak na Capital.ba...

Tržište nekretnina oživelo

Izvor: Beta, 05.Apr.2010

BEOGRAD, 5. aprila 2010. (Beta) - Predsednik Udruženja posrednika u prometu nekretnina Tomislav Sekulić ocenio je da je tržiste nekretnina u Srbiji oživelo, nakon početka državnog subvencionisanja kreditiranja stanogradnje..."Zahvaljujući merama vlade, posebno odluci u subvencionisanju masovne stanogradnje,...

Nastavak na Beta...

Sekulić: Oživelo tržište nekretnina

Izvor: Press, 05.Apr.2010

Tržište nekretnina u Srbiji je oživelo nakon početka državnog subvencionisanja kreditiranja stanogradnje, tvrdi predsednik Udruženja posrednika u prometu nekretnina Tomislav Sekulić. .- Zahvaljujući merama Vlade, posebno odluci u subvencionisanju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.