Prognane Srbe osloboditi poreza na nekretnine

Izvor: BKTV News, 06.Sep.2014, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prognane Srbe osloboditi poreza na nekretnine

Miodrag Linta traži da Vlada Hrvatske oslobodi prognane Srbe i Srbe povratnike plaćanja, najavljenog poreza na nekretnine – kuće i stanove u kojima stalno ili povremeno žive, na srušene ili oštećene kuće koje još nisu uslovne za normalan život, kao i na pomoćne objekte.

Predsednik Koalicije udruženja izbjeglica  je danas ocenio da hrvatska vlada, prilikom uvođenja novog poreza na nekretnine >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << od početka 2016. godine, treba da uzme u obzir tešku situaciju u kojoj se nalaze prognani Srbi i Srbi povratnici.
„Veoma je važno da prognani Srbi, ali i oni koji su se iselili iz Hrvatske pre rata, a koji to još nisu učinili, izvade hrvatske lične karte na adresama svojih kuća i stanova u Hrvatskoj, jer je to dokaz da se radi o objektima za stanovanje, a ne za luksuz“, navodi on u saopštenju.
Linta je pozvao sve prognane Srbe da izvade hrvatske lične karte u nadležnoj policijskoj stanici u Hrvatskoj, a zatim da prijave privremeni odlazak izvan Hrvatske na pet godina.
To znači da pored srpske ili bosanske lične karte ili boravišne dozvole u trećim zemljama mogu na legalan način da zadrže hrvatsku ličnu kartu iako žive u inostranstvu.
On je podsetio da prognanim Srbima i drugim građanima hrvatski zakon o prebivalištu daje pravo na dva prebivališta i dve lične karte.
Prognani Srbi i ostali zaiteresovani građani mogu se o proceduri prijave privremenog odlaska i potrebnim obrascima upoznati na sajtu www.koalicija.org.rs.
Izvor: Tanjug, Novi magazin
The post Prognane Srbe osloboditi poreza na nekretnine appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Linta: Prognane Srbe osloboditi poreza na kuće

Izvor: RTS, 06.Sep.2014

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta traži da Vlada Hrvatske oslobodi prognane Srbe i Srbe povratnike plaćanja najavljenog poreza na nekretnine - kuće i stanove u kojima stalno ili povremeno žive, na srušene ili oštećene kuće koje još nisu uslovne za normalan život, kao i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.