Poziv građanima: Prijavite nekretnine i platite porez

Izvor: B92, 12.Feb.2019, 10:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv građanima: Prijavite nekretnine i platite porez

Banja Luka -- Gradska uprava Banja Luke pojačaće ove godine aktivnosti na povećanju obuhvata obveznika poreza na nepokretnosti.

Namera je da identifikuje neprijavljenu imovinu i na taj način obezbedi novac za realizaciju brojnih infrastrukturnih potreba na području gradskih i prigradskih naselja, rekla je Božana Šljivar, načelnica Odjeljenja za finansije.

"Dugoročni cilj je porast prihoda bez povećanja poreskih stopa, odnosno da obezbedimo da svi obveznici budu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upisani u fiskalni registar nepokretnosti i izvršavaju svoje zakonske obaveze, tj. da plaćaju porez na nepokretnosti, koji je izvorni prihod lokalnih zajednica", kazala je Šljivareva, pišu Nezavisne novine.

Dodala je da se ovim porezom finansiraju izgradnja i rekonstrukcija gradske infrastrukture - saobraćajnica, mostova, vodovoda, vrtića, uređenje zelenih površina, održavanje higijene grada i slično.

Ona je pozvala sve vlasnike nekretnina koji dosad nisu prijavili svoje nekretnine u fiskalni registar nepokretnosti kod Poreske uprave da to učine u što kraćem roku.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.