Porez na nekretnine biće veći do 80 odsto

Izvor: BKTV News, 06.Feb.2014, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porez na nekretnine biće veći do 80 odsto

Poskupljenje će najviše osetiti oni sa nekretninama u najatraktivnijim delovima grada. Najskuplji kvadrat u Beogradu je na Dedinju i delovima Košutnjaka gde je za stan procenjen na 203.000, a za kuću na 210.000 dinara
Rešenja o porezu na imovinu, većina vlasnika nekretnina u Srbiji dobiće uvećana između 20 i 80 odsto, ali biće i onih čije su nekretnine iz skuplje prešle u jeftiniju zonu pa će im računi biti manji.

Nova rešenja će na adrese >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << građana početi da pristižu posle 1. aprila. Veći broj lokalnih samouprava neće menjati poresku stopu, ali će se osnovica menjati u zavisnosti od toga u kojoj se zoni nekretnina nalazi.
”Do sada nismo izdali nijedno novo rešenje, ni građanima ni firmama. Poreski obveznici nova rešenja mogu da očekuju početkom aprila. Grad je podeljen na 13 zona i za svaku je precizirana tržišna cena kvadrata. To, u odnosu na prethodno rešenje, može da menja osnovicu za obračun poreza, dok stopa ostaje ista – 0,4 odsto”, rekao je sekretar za finansije Beograda Slobodan Milosavljević.
Lepušnica, Besni Fok, i delovi prigradskih opština, koji su u osmoj zoni, imaće najmanje uvećanje poreza gde će kvadrat stana košta 35.000, a kuće 30.000 dinara.
”Novi Sad ima 137.000 obveznika, a praksa je da im se rešenja šalju istovremeno. Porez na imovinu će, u proseku, biti za oko 20 odsto veći od prošlogodišnjeg. Umesto na četiri, Novi Sad je sada podeljen u pet zona i zahvaljujući tome, biće i onih na čijim poreskim rešenjima će iznosi biti i do 30 odsto manji od lanjskih”, rekao je član Gradskog veća zadužen za finansije Dejan Mandić.
Izvor: novosti.rs
Tweet
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Porez za 20 odsto veći, Novosađani duguju milijardu dinara

Izvor: Radio 021, 06.Feb.2014

Oko 137.000 poreskih obveznika u Novom Sadu od aprila će dobiti priznanice sa porezom na imovinu za ovu godinu, koji je u proseku za oko 20 odsto uvećan u odnosu na prošlu godinu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.