PIO fond drži nekretnine i akcije

Izvor: B92, 19.Jan.2012, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIO fond drži nekretnine i akcije

Beograd -- PIO fond, između ostalog, u svom vlasništvu ima nekretnine, poslovni prostor, ali i hartije od vrednosti, koji mogu biti spas za penzionere.

Fond u svom vlasništvu ima 644 stana, koji se koriste za rešavanje stambenih potreba najugroženijih korisnika penzija i socijalno ugroženih kategorija.

Raspolaže i poslovnim prostorom od 119.518 kvadratnih metara koji se izdaje u zakup. Tu su i gerontološki centri, garaže i slično.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fondu navode da u imovinu spadaju i hartije od vrednosti, te da je nominalna vrednost akcija koje je fond stekao oko 1,8 milijardi dinara.

Evropska centralna banka upozorila je da penzijskom sistemu preti slom, pa će primanja najstarijih građana u narednim godinama biti drastično smanjena i neredovna. To neće zaobići ni Srbiju, što potvrđuje nekadašnji predsednik UO fonda Đuro Perić.

„Zbog male naplate doprinosa sve je više rastao deo koji je trebalo dotirati iz budžeta, a koji bi se mogao smanjiti uvođenjem redovnih uplata doprinosa i boljom kontrolom" , navodi Perić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.