Opašće cene nekretnina u Crnoj Gori

Izvor: B92, 05.Sep.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opašće cene nekretnina u Crnoj Gori

Podgorica -- Centralna banka Crne Gore ocenila je da se može očekivati da u narednom periodu cene nekretnina u zemlji počnu da opadaju.

Istraživanje Centralne banke pokazalo je da su cene nekretnina u Crnoj Gori znatno precenjene, na šta značajno utiču najnovija kretanja na tržištu kapitala i stagnacija u prilivu stranih direktnih investicija.

Dok je za kvadratni metar u Hrvatskoj potrebno izdvojiti 2,67 prosečnih plata, u Crnoj Gori je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potrebno 4,08 plata. Takođe, sa prosečnim proizvodom po stanovniku, crnogorski građanin može da kupi 2,63 metra kvadratnih u Crnoj Gori, a hrvatski građani 5,55 kvadrata.

Prosečna cena kvadratnog metra stambenog objekta je u maju ove godine u Crnoj Gori, prema istraživanju Centralne banke, iznosila 1.738 evra, za 2,4 odsto više nego prethodne godine.

Najskuplji su stanovi koji imaju manje od 65 kvadrata i nalaze se ispod šestog sprata i imaju telefon.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemačka pomaže Crnoj Gori

Izvor: RTS, 05.Sep.2008

Vlada Nemačke dodeliće Crnoj Gori u svrhe razvojne pomoći za ovu godinu 30 miliona evra, saopšteno je nakon razgovora ministra za ekonomski razvoj Crne Gore Branimira Gvozdenovića i ambasadora Nemačke u Podgorici Petera Platea. .Tokom razgovora...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.