Nastavlja se sudjenje Branislavu Uskokoviću

Izvor: S media, 20.Maj.2010, 09:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se sudjenje Branislavu Uskokoviću

U Višem sudu u Beogradu sutra bi trebalo bi da se nastavi ponovljeno sudjenje bivšem diretkoru Elektrodistribucije Beograd (EDB) Branislavu Uskokoviću, zbog optužbe da je zloupotrebama u poslovanju oštetio EDB i državu za 24 miliona dinara i da je od tog novca kupovao nekretnine.

Na sutrašnjem pretresu trebalo bi da se nastavi svedočenje zastupnika EDB-a, koji je na prethodnom sudjenju detaljno navodio šta >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sve smatra da je bivši direktor radio na štetu dog preduzeća.

Okružni sud u Beogradu je, oktobra 2006. godine, prvostepeno osudio Uskokovića na devet godina zatvora, zbog zloupotrebe službenog položaja, falsifikovanja službenih isprava i nesavesnog rada, ali je tu presudu Vrhovni sud Srbije ukinuo i naložio novo sudjenje.

Prvom optužnicom, pored Uskokovića, bili su obuhvaćeni Stevan Lakovski i Slobodan Marković, kojima se ne sudi u ponovljenom postupku i oni će biti saslušani kao svedoci.

Nekadašnji direktor EDB negirao je sve optužbe tužilaštva, navodeći da je on bio generalni direktor tog preduzeća sa 3.000 zaposlenih radnika i da se nije mešao u posao radnika, već da je komunicirao i naloge izdavao samo "svom timu".

Krajem januara ove godine, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom ušla je u posed 12 objekata koji su shodno sudskoj odluci privremeno oduzeti Uskokoviću, a od kojih država na ime zakupa ostvaruje mesečni prihod od preko 10.000 evra.

Ministarstvo pravde je najavilo nastavak finansijske istrage protiv Uskokovića, jer se sumnja da u Beogradu poseduje još oko 400 kvadrata nepokretnosti stečenih na nezakonit način, kao i odredjene objekte u Crnoj Gori i Parizu.

Tužilaštvo je podnelo zahtev i za oduzimanje firme u kojoj radi 200 zaposlenih, a koja je kupljena u privatizaciji i uspešno posluje.

Većinu imovine Uskoković je prebacio na najbliže članove porodice, ali se, zahvaljujući Zakonu o oduzimanju imovine stečene kriminalom koji je počeo da se primenjuje prošle godine, tako stečena imovina može oduzeti i članovima porodice.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Nastavak suđenja Branislavu Uskokoviću

Izvor: Večernje novosti, 20.Maj.2010

U Višem sudu u Beogradu sutra bi trebalo bi da se nastavi ponovljeno suđenje bivšem diretkoru Elektrodistribucije Beograd Branislavu Uskokoviću

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.