Izvor: Blic, 06.Nov.2009, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak izgradnje stanova za raseljavanje

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i ove godine nastavlja izgradnju stanova za raseljavanje. Ovi stanovi ne nalaze se na slobodnom tržištu nekretnina, već su namenjeni raseljavanju korisnika zemljišta i vlasnika objekata čija se imovina nalazi na trasama važnih infrastrukturnih koridora.



- Na lokaciji Bloka 32a, između Bulevara vojvode Stepe i Gostivarska ulice, u toku je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa sa garažom. Do 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na tom mestu biće izgrađeno osam lamela sa 251 stanom, 227 garažnih mesta i 13 lokala, a ukupna vrednost investicije je dve milijarde dinara. Završena su i dva objekta između ulica Gružanske, Jovana Rajića, Karlovačke i Todora od Stalaća, gde je izgrađeno 56 stanova, osam lokala i 42 garažna mesta. Direkcija je iz svojih izvornih prihoda za ove objekte izdvojila 350 miliona dinara - rekao je Nenad Bajić, šef informativne službe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

U takozvanom Azbestnom naselju na Belim vodama izgrađeno je sedam novih objekata, tri su u izgradnji, a tokom 2010. godine biće izgrađene još četiri zgrade. Azbestno naselje nastalo je šezdesetih godina prošlog veka, kada je na toj lokaciji postavljeno 14 privremenih objekata obloženih azbestnim pločama. Trebalo je da ovi privremeni objekti budu uklonjeni dvadeset godina kasnije jer im je po standardima tada isticao rok za upotrebu.

Posle dvadeset godina različitih inicijativa, Direkcija je 2006. godine pronašla rešenje ovog problema, kojim su stanovnici Azbestnog naselja u potpunosti zadovoljni. Urađen je projekat novih 14 zgrada koje će ukupno imati oko 350 stanova. Time je stvorena mogućnost da svih 145 vlasnika dobiju nove stanove, a uložena sredstva će se isplatiti izgradnjom preostalih stanova, kojima će Direkcija raspolagati kao sa stanovima za raseljavanje. Samo tokom ove godine, Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda izdvojiće oko 700 miliona dinara za izgradnju stanova za raseljavanje.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.