Na redu Trg republike, Slavija i Terazijska terasa

Izvor: YU-Build.rs, 24.Feb.2016, 00:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na redu Trg republike, Slavija i Terazijska terasa

Beograd -- Gradski arhitekta Milutin Folić kaže da se uveliko radi na sređivanju Beograda i da će u narednom periodu u centru grada biti napravljene brojne pešačke zone.



Folić je najavio sređivanje trgova, poput Trga Republike, Slavije i Terazijske terase.

On je u izjavi Tanjugu na Prvoj srpskoj konferenciji o razvoju nekretnina da će niz potprojekata omogućiti da podigne >> Pročitaj celu vest na sajtu YU-Build.rs << kvalitet života u Beogradu, ali i da se promeni identitet Beograda i podigne ekološka svest.

Uređeniji grad biće i atraktivniji za investitore”, rekao je gradski arhitekta.

On kazao se su u fokusu usvajanje urbanističkih planova i realizacija velikih infrastrukturnih projekata, ali i uređenje grada.

Folić je naglasio da će u okviru projekta „Identitet, mobilnost, ekologija” biti promenjena saobraćajna hijerarhija i da će u prvom planu biti pešaci i biciklisti, a tek onda gradski prevoz i na kraju automobil kao prevozno sredstvo.

Kako kaže, najvažniji je dijalog sa investitorima i brzo rešavanje svih eventualnih administrativnih problema.

Cilj je napraviti sve uslove kako bi se investiralo u Beograd i taj točak je pokrenut”, dodao je Folić.

Konferenciju organizuje grčka TGI grupa, pod medijskim pokroviteljstvom novinske agencije Tanjug.

Izvor:B92


Nastavak na YU-Build.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta YU-Build.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta YU-Build.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.