Kina: Milionerka čisti ulice da bi dala primer deci

Izvor: BKTV News, 10.Jan.2013, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina: Milionerka čisti ulice da bi dala primer deci

Na svetu sigurno ne postoji mnogo milionera koji bi rado pristali na rad u gradskoj čistoći za oko 228 dolara mesečno.
Međutim, 53-godišnja Kineskinja i prvoklasna bogatašica koja poseduje mnoštvo nekretnina budi se svakog dana u tri ujutru kako bi očistila nešto više od tri kilometra ulica u gradu Vučeng. I to samo zbog jednog razloga – kako bi dala dobar primer svojoj deci.
Ju Juzen došla je do svog milionskog bogatstva napornim radom, ali ulice čisti od 1998. godine.
“Želim da budem uzor svom sinu i ćerki. Ne želim da samo sedim beskorisno i ‘pojedem’ svoje bogatstvo”, rekla je Ju za lokalne novine.
Iako poseduje 17 imanja procenjenih na 1,5 miliona dolara Ju ne želi da prestane da radi.
“Ne ide se na posao samo zbog plate, rad pomaže čoveku da se usredsredi. Lenjost stvara ostale loše navike”, objašnjava svoje shvatanje života i rada Ju.
Njena deca su takođe zaposlena, a Ju kaže da će sve nekretnine ostaviti državi ako ikada prestanu da rade i počnu da troše tuđ novac.
Izvor: vesti-online.com
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.