Italija: Dramatičan pad cijena nekretnina

Izvor: Capital.ba, 15.Jan.2018, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Dramatičan pad cijena nekretnina

RIM, Italija je jedina zemlja EU u kojoj cijene nekretnina padaju, a građevinski sektor je, praktično, na koljenima, pokazuju podaci Evrostata.Italijansko tržište nekretninama preplavljeno je stanovima i kućama dužnika koji nisu uspjeli da otplate stambene kredite bankama. Na kvartalnom nivou, cijene su manje za 0,5 odsto, dok na godišnjem nivou pad iznosi 0,8 odsto. Realne cijene stanova i kuća u Italiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << u konstantnom su padu od 2007. godine i sada su 23 odsto niže nego prije deset godina. Italija je jedina članica EU u kojoj su cijene nekretnina oslabile u drugom tromjesečju prošle godine, pokazuju i posljednji podaci Evrostata. Loša situacija na tržištu nekretnina odražava se na percepciju ekonomskog stanja među građanima – 80 odsto anketiranih smatra da je i ekonomska situacija u zemlji loša. “Poslovni dnevnik” prenosi riječi analitičara koji smatraju da je situacija “danak začaranom krugu loših bankovnih kredita”. Loši krediti preduzećima koji su uloženi u nekretnine trenutno imaju najveći udio od svih ostalih sektora, koji iznosi 42 odsto. Osim toga, prodaja ovih loših kredita preduzeća je mnogo sporija nego kod ostalih dužnika.
Pogledaj vesti o: Nekretnine,   Evropska Unija

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedina zemlja EU u kojoj cene padaju, na kolenima

Izvor: B92, 15.Jan.2018

Italija je jedina zemlja EU u kojoj cene nekretnina padaju, a građevinski sektor je, praktično, na kolenima, pokazuju podaci Evrostata...Italijansko tržište nekretnina preplavljeno je stanovima i kućama dužnika koji nisu uspeli da otplate stambene kredite bankama...Na kvartalnom nivou, cene su...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.