Ilić: Bolja investiciona klima

Izvor: Politika, 25.Apr.2013, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Bolja investiciona klima

BEOGRAD, 25. aprila (Tanjug) -Ministar građevina i urbanizma Velimir Ilić ocenio je danas, otvarajući osmi Beler sajam investicija i nekretnina, da je investiciona klima bolja nego prethodnih godina.

„Srbija postaje prostor izuzetno povoljan za investiranje u ovom delu Evrope”, rekao je Ilić.

Ministar je naveo da u Srbiju svakodnevno dolaze ljudi koji žele ovde da grade, rade i ulažu svoj kapital, napomenuvši da treba još malo da se potrudimao da stvorimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << što bolji ambijent za investicije.

On je izrazio nadu da će tome doprineti mere koje je vlada preduzela u poslednje vreme, podsetivši da se radi na novom Zakonu o planiranju i izgradnji, kao i da će građevinske dozvole u startu biti besplatne.

Prema njegovim rečima, potrebno je formirati i Razvojnu banku koja bi podržala domaće firme, da mogu da izdrže trku sa stranim firmama, budući da ima izuzetno dorbih izvođača koji su sada, posle teškog perioda, na kolenima.

„Nadam se da dolazi bolje vreme, ali moramo napraviti jedan bolji ambijent”, rekao je Ilić, ocenivši da se domaći privrednici moraju udruživati i taržiti partnere u inostranstvu i zajednički izlaziti na tržište.

Tanjug

objavljeno: 25.04.2013
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ilić: Bolja investiciona klima

Izvor: Akter, 25.Apr.2013

Ministar građevina i urbanizma Velimir Ilić ocenio je danas, otvarajući osmi Beler sajam investicija i nekretnina, da je investiciona klima bolja nego prethodnih godina

Nastavak na Akter...

Sajam nekretnina i investicija

Izvor: RTS, 25.Apr.2013

Velimir Ilić otvorio osmi Sajam investicija i nekretnina BelRE na Beogradskom sajmu. Najavio je rad na stvaranju boljeg ambijenta za investicije i istakao potrebu Srbije da ima razvojnu banku koja bi doprinela konkurentnosti domaćih firmi...Ministar građevinarstva Velimir Ilić otvorio je osmi po...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.