Cane Subotić: Pare sam stekao iznajmljivanjem nekretnina

Izvor: Večernje novosti, 27.Sep.2018, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cane Subotić: Pare sam stekao iznajmljivanjem nekretnina

Srpski biznismen u podgoričkom Višem sudu svedočio u slučaju trajnog oduzimanja imovine od osuđenog bivšeg funkcionera DPS PODGORICA - Biznismen Stanko Cane Subotić u četvrtak je u podgoričkom Višem sudu svedočio u slučaju trajnog oduzimanja imovine od osuđenog Svetozara Marovića. On je pred sudom kazao da je Isatu Boljeviću pozajmio milion i po evra u avgustu 2015. godine u njegovom hotelu na Svetom Stefanu. Na pitanje odakle mu novac, Subotić je odgovorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << od iznajmljivanja nekretnine u Knez Mihajlovoj u Beogradu, u periodu tokom sedam godina. Osim rentiranja Subotić je dodao da ostvaruje različite prihode, te da njegove kompanije imaju prihode veće od sto miliona. PROČITAJTE JOŠ - Sud trajno oduzima imovinu Milošu Maroviću? Specijalnoj tužiteljki Lidiji Vukčević je objasnio da je uneo novac u Crnu Goru preko svojih radnika odnosno da je čak po deset njih istovremeno unosilo po dozvoljenih 10 hiljada evra. Subotić tvrdi da je Boljeviću kog poznaje od 90-tih godina prošlog veka i ranije pozajmljivao novac, ali o tome nije sačinjavao nikakvu priznanicu. S njim je sarađivao na način što je Boljević snadbevao nameštajem njegove hotele Srpski biznismen je kazao i da nije vršio pritisak na njega da mu vrati novac. Svedok Zoran Mugoša je kazao da je nekadašnjem funkcioneru DPS Svetozaru Maroviću, sa kojim je u prijateljskim odnosima, 2011.godine dao pola miliona evra na zajam jer je bio u finansijskim problemima. Objasnio je da je novac stekao prodajom zemlje koju je dobio u nasledstvo. PROČITAJTE JOŠ - Sud blokirao imovinu Svetozara Marovića i njegove porodice Mugoša je pojasnio da su kasnije zaključili ugovor o fiduciji, koji je obuhvatao stan u Budvi, potom kuću u Krimovici, a potom još jedan stan u Budvim ali da mu je Marović 2012. vratio novac, nakon čega su te ugovor raskinuli. Suđenje se nastavlja 26. oktobra.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Subotić: Pozajmio sam Boljeviću milion i po evra

Izvor: Danas, 27.Sep.2018

Biznismen Stanko Cane Subotić svedočio je danas u Višem sudu u Podgorici na ročištu za trajno oduzimanje imovine od bivšeg visokokog funkcionera Crne Gore i Državne zajednice Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića osuđenog za kriminal. Članak Subotić: Pozajmio sam Boljeviću milion i po evra...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.