Izvor: B92, 03.Sep.2012, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andaluzija traži pomoć od Madrida

Madrid -- Andaluzija, autonomna pokrajina u sastavu Španije, saopštila je da će od centralne vlade zatražiti pomoć, uz "avans" od jedne milijarde evra za likvidnost.

Vlada u Madridu je ranije navela kako planira da u narednih nekoliko nedelja osnuje 18 milijardi evra vredan fond za likvidnost prezaduženih pokrajina, koje su se našle u velikim dugovima nakon kraha tržišta nekretnina 2008. godine.

Troškovi zaduživanja Španije su značajno porasli, pa neke od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 17 autonomnih pokrajina imaju problema da otplaćuju svoje dugove.

Andaluzija, pokrajina sa najviše stanovnika u Španiji, traži pomoć usled toga što posrće pod teretom ogromnih dugova i pod stopom nezaposlenosti od čak 33,9 odsto.

U iščekivanju objavljivanja uslova za dobijanje pomoći iz fonda za spas pokrajina, zvaničnica vlade Andaluzije Susana Dijas, je izjavila da će tom španskom regionu biti potreban "avans" od jedne milijarde evra u cilju obezbeđenja likvidnosti.

Andaluzija je četvrta španska pokrajina koja je zatražila pomoć od centralne vlade. U julu je Mursija saopštila da će joj biti potrebna pomoć od 300 miliona evra, dok je prošle nedelje Katalonija najavila da će zatražiti pet milijardi evra, a Valensija najmanje 4,5 milijardi evra.
Pogledaj vesti o: Nekretnine

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Andaluzija traži pomoć od Madrida

Izvor: Capital.ba, 03.Sep.2012

MADRID, Andaluzija, autonomna pokrajina u sastavu Španije, saopštila je da će od Vlade Španije zatražiti pomoć, uz “avans” od jedne milijarde evra za likvidnost. Vlada u Madridu ranije je navela ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.