Zvezda pravi jak tim

Izvor: Politika, 26.Jul.2012, 23:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pravi jak tim

U danu kada je na dužnost stupio novi trener Milivoje Lazić, ugovore sa „crveno-belima” potpisali krilni centri Boris Savović i Luka Mitrović

Najava predsednika Nebojše Čovića da će Zvezda u narednoj sezoni napraviti jak tim i voditi borbu za prva mesta u svim takmičenjima, počela je da se konkretizuje. U danu kada je na dužnost šefa stručnog štaba stupio Milivoje Lazić (35), ugovore >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << sa „crveno-belima” potpisali su krilni centri Boris Savović (206, 25) i Luka Mitrović (204, 19). Ni novi trener ne želi da otkriva naredne poteze, ali jasno je da će do početka priprema 6. avgusta na raspolaganju imati skoro kompletan tim za novu sezonu.

– Što se pojačanja tiče, tražimo najbolja i dugoročna rešenja. Pomno pratimo tržište igrača i verujemo da ćemo izabrati najbolje – rekao je Lazić

Iako nema iskustvo u samostalnom vođenju timova, mladi trener se ne plaši izazova, a znanje koje je stekao radeći kao asistent Ivkoviću, Pešiću, Vujoševiću i Jovanoviću, svakako će mu pomoći da napravi tim i igru po meri ambicija velikog kluba i navijača „crveno-belih”.

– Ponosan sam što sam trener Crvene zvezde. Učiniću sve da opravdam poverenje, a naša obaveza je da nastavimo posao započet prošle godine i odemo korak dalje u ostvarenju takmičarskih ciljeva. Želim da svima Zvezda u svakom trenutku bude na prvom mestu, a pripadnost klubu i odanost timu, moj su zahtev – naglasio je Lazić.

----------------------------------------------

Čović: Svi zvezdaši dobrodošli

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović bio je dosta „zakopčan” kada su igračka pojačanja u pitanju, ali otvoren kada se radi o novajlijama u Predsedništvu, među kojima je i Andrej Vučić, brat lidera Srpske napredne stranke, Aleksandra Vučića.

– Radi se o velikom zvezdašu, nekadašnjem košarkašu koji je igrao za IMT, Beopetrol, Radnički, Mladost, na Kipru i u Grčkoj, a magistar je ekonomije i uz Gorana Veselinovića, takođe ekonomistu, stručno pojačanje u oblasti marketinga. Klub sigurno neće imati stranačke ili političke predznake, otvoren je za sve Zvezdaše koji žele i mogu da pomognu bez obzira iz kojih struktura dolaze. Takođe, ne dolazi u obzir ni privatizacija, a bude li se pojavila bilo kakva najava, prvi ću izaći u javnost, a potom napustiti Zvezdu. Niko nema prava da privatizuje krv, znoj, suze i muke naših pradedova i dedova, bar kada je sport u pitanju – istakao je Čović.

Prvi čovek „crveno-belih” zahvalio se na podršci koju je uputio Aleksandar Vučić, kao i gradonačelniku Draganu Đilasu na pomoći klubu, uz napomenu da je budžet prošle sezone iznosio oko tri miliona evra, od kojih je samo 200.000 stiglo iz državnih institucija (Telekom).

M. S.

objavljeno: 27.07.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.