Čović: Pokušaj mog diskreditovanja

Izvor: B92, 20.Dec.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čović: Pokušaj mog diskreditovanja

Beograd -- Nebojša Čović kaže za B92 da su cifre namenjene za izgradnju stanova na Kosovu naduvane i da on nije odgovoran.

Nebojša Čović (B92, arhiva)

On je rekao da nikada neće bežati od odgovornosti za poslove koje je obavljao kao šef Koordinacionog centra i da je spreman da podnese račun.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Odgovornost sa Koordinacionog centra prebacio je na građevinsku direkciju i nadležna ministarstva.

"Ja odgovaram za moje poslove u Centru do aprila 2004. do kada sam imao nadležnost", rekao je Čović povodom zahteva tužilaštva da se ispitaju moguće zloupotrebe položaja prilikom distribucije sredstava iz budžeta Srbije za projekte na Kosovu.

Potvrdivši da je u policiji dao izjavu kao građanin, Čović je međutim, ocenio da je na delu pokušaj njegovog diskreditovanja i pravljenja afere od nečega što je, kako kaže, potpuno jasno.

"Priče da posedujem hotel, da imam 39 krivičnih prijava..., to je valjda preporuka, i pokušaj mog diskreditovanja, neko hoće to da mistifikuje", rekao je Čović gostujući na TV B92.

On je istakao da je Koordinacioni centar, za "njegovo vreme" prebacio 70 miliona dinara, a da je Građevinska direkcija Srbije prebacila 30 miliona dinara.

Nakon toga došlo je do formiranja nove vlade 15. marta 2004. a u aprilu te godine na osnovu zaključka Vlade Srbije, Koordinacionom centru za KiM dat je nalog da sve projekte prebaci na resorna ministarstva, rekao je Čović.

"Nije bilo sluha da se dovrše projekti koje je Koordinacioni centar započeo, a koji su bili važni, a oni koji su nam uzeli nadležnosti, neka objasne šta se dalje dogodilo", rekao je on

B92 je došao u posed dokumentacije koja potvrđuje da je koordinacioni centar, na čijem čelu se nalazio Nebojša Čović, odlučio da u Kosovskoj Mitrovici izgradi četiri zgrade za Srbe na Kosovu. Ovim novcem trebalo je pre sedam godina da budu izgrađeni stanovi za Srbe u Kosovskoj Mitrovici, ali su do danas urađeni samo temelji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.