Užas za Snep - sami sebi kopaju jamu

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2018, 03:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užas za Snep - sami sebi kopaju jamu

Snepčetov nepopularni redizajn aplikacije očigledno i dalje šteti kompaniji.

Snap Inc. je u kvartalnom izveštaju objavio kako su izgubili tri miliona dnevno aktivnih korisnika, ponajviše zbog kontroverznog redizajna. Poslednji kvartal im je takođe bio prvi kvartal u istoriji u kome su imali pad broja aktivnih korisnika.

Redizajn za koji je navodno zaslužan CEO Evan Spiegel, izazvao je velike kritike. Na primer, otvorena je change.org peticija kojom žele da vrate >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << stari dizajn, a koja je dosad prikupila 1,25 miliona potpisa.

Neki poznatiji korisnici, poput Kylie Jenner i youtubera MKBHD-a, više puta su izrazili nezadovoljstvo redizajnom. Vremenom, Snapchat je radio sitnije apdejtove, pa su neke od kontroverznijih funkcija redizajna ipak uklonili.

Aplikacija je dakle izgubila tri miliona korisnika u poslednja tri meseca, što je trend koji bi se mogao i nastaviti u sledećem tromesečju, budući da u izveštaju nisu istakli koliko rast broja korisnika očekuju u narednom tromesečju.

Problematično je takođe što je Snepčetu treći kvartal u godini tradicionalno loš pa nije izgledno da će se tako brzo oporaviti.

S druge strane, Snepčetov glavni konkurent Instagram beleži snažan rast, piše Telegram.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.