Tri dokaza da DNK potiče iz svemira?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Nov.2011, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri dokaza da DNK potiče iz svemira?

Naučnici koje finansira NASA su tokom leta istraživali meteorite i led sa Antarktika i zaključili da imaju konačan dokaz da su molekuli od kojih je napravljena dezoksiribonukleinska kiselina (DNK) stigli iz svemira. Naučnici tvrde da za ovu tvrdnju imaju tri vrste dokaza.

- Ljudi su još od 60-ih godina prošlog veka otkrivali delove DNK u meteoritima, ali nisu znali tačno jesu li molekuli koje su pronašli nastali na Zemlji ili potiču iz svemira - rekao je Majkl Kalahan >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iz "Goddhart Space Flight Centra" američke agencije NASA, javlja "Daily Galaxy".

On dodaje da po prvi put postoje dokazi da su blokovi DNK zaista iz svemira.

Naučnici su pronašli nukleobaze DNK, tj. guanin, adenin, ksantin i hipoksantin.

Stručnjaci kažu da molekuli koje su na Antarktiku pronašli gotovo nikada ne nastaju prirodnim procesima na Zemlji, što je prvi dokaz kog su predstavili.

Analizom uzorka leda s područja Antarktika došli su i do drugog dokaza. Kako je količina nukleobaza u ledu manja od nukleobaza koje su pronašli u meteoritima, pretpostavlja se da su blokovi DNK ipak došli iz svemira.

Treći dokaz dobili su u laboratoriji nakon što su identične nukleobaze dobili laboratorijskim, a ne prirodnim reakcijama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Naučnici našli tri dokaza: DNK stigao iz svemira, na Zemlju je došao u meteoritima

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Nov.2011, 02:00

Naučnici NASA-inog Goddard Space Flight centra pronašli su dokaze koji potvrđuju teoriju kako je DNK došla iz svemira. Proučavajući meteorite i led s Antarktike, otkrili su kako su meteoriti iz svemira na Zemlju donijeli građevne blokove za DNK, a time i za život kakav postoji na našoj planeti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.