Studenti u Meksiku zauzeli pet radio stanica

Izvor: Blic, 04.Jan.2012, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti u Meksiku zauzeli pet radio stanica

Pedesetak studenata zauzelo je pet radio stanica na jugu Meksika, tražeći ostavku guvernera savezne države Gerero, Anhela Agirea zbog ubistva dvojice njihovih kolega tokom protesta u decembru kada su tražili povećanje stipendija.

Portparol vlade Gerera, Arturo Martines, izjavio je da su nenaoružani, maskirani studenti upali sinoć u prostorije radio stanica i prekinuli redovan program na 40 minuta, emitujući poruku u kojoj su obrazložili svoje zahteve.

Martines >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je rekao da su studenti zatražili i sprovođenje istrage o ubistvu dvojice njihovih kolega tokom protesta 12. decembra, preneo je AP. Prema njegovim rečima, studenti su odbacili odgovornost za pogibiju radnika na benzinskoj stanici, koji je zadobio teške opekotine kada su za vreme protesta zapaljene pumpe.

Studenti su 12. decembra blokirali autoput ka Akapulku, tražeći povećanje stipendija, i sukobili su se s policijom koja je pokušala da ih rastera. U pucnjavi koja je usledila ubijena su dvojica studenata. Istraga je pokrenuta protiv 12 policajaca zbog upotrebe vatrenog oružja protiv demonstranata.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

STUDENTI ZAUZELI PET RADIO STANICA

Izvor: Kurir, 04.Jan.2012

AKAPULKO - Pedesetak studenata zauzelo je pet radio stanica na jugu Meksika, tražeći ostavku guvernera savezne države Gerero Anhela Agirea zbog ubistva dvojice njihovih kolega tokom protesta u decembru kada su tražili povećanje stipendija...AKAPULKO - Pedesetak studenata zauzelo je pet radio stanica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.