Skajp obezbeđuje internet na putu

Izvor: Vesti-online.com, 21.Avg.2011, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Skajp" obezbeđuje internet na putu

Servis VoIP-telefonije "Skajp" lansirao je aplikaciju "Skype WiFi" za mobilni operativni sistem iOS, koji će vlasnicima "ajfona, "ajpeda" i "ajpod tač" omogućiti pristup internetu preko hotspotova "WiFi" na aerodromima, stanicama, hotelima i restoranima, objavljeno je u Njujorku.

U programu "Skype WiFi" učestvuje nekoliko desetina provajdera i oko milion hotspotova širom sveta. Usluga pristupanja inernetu se naplaćuje, s tim što cene koje određuje provajder, počinju od >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << šest centi za minut konekcije. Novac se skida sa računa korisnika "Skajpa".

Servis "Skype WiFi" je ranije bio dostupan samo korisnicima aplikacija "Skajp" za Vindous, Mac OS X ili Linuks, a za sada se ne najavljujue da li će biti omogućen pristup i drugim mobilnim platformama.

Broj registrovanih korisnika "Skajpa" premašuje 700 miliona. Početkom avgusta "Skajp" je predstavio aplikaciju za tablet računare "ajped" i pokrenuo videokonekciju za većinu pametnih telefona sa Android platformom.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.