Rusija uspešno testirala na ljudima vakcinu protiv ebole

Izvor: Vostok.rs, 23.Dec.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija uspešno testirala na ljudima vakcinu protiv ebole

23.12.2015. -

Klinička testiranja ruske vakcine protiv virusa ebole prošla su uspešno, izjavila je potpredsednica Vlade Rusije Olga Golodec.

„Spremni smo da je upotrebimo“, izjavila je Golodecova, dodajući da je testiranje uspešno prošlo.

Ruski ministar zdravlja je u oktobru izjavio da je vakcina testirana na oko 200 dobrovoljaca i da je testiranje dobro prošlo, sa niskim procentom manjih nuspojava.

Epidemija ebole počela je u decembru 2013. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << godine, šireći se iz Gvineje u Liberiju i Sijera Leone, gde je umrlo 11.000 ljudi. Liberija je zvanično proglasila kraj epidemije u oktobru.

Rusija je obećala da će potrošiti 11,7 miliona dolara na obuku medicinskog osoblja i zajedničko istraživanje sa Gvinejom u borbi protiv zaraznih bolesti, u trajanju od tri godine.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.