RT: Rusija testira više prototipa Covid-19 vakcina

Izvor: Vostok.rs, 20.Mar.2020, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Rusija testira više prototipa Covid-19 vakcina

Ruski Istraživački centar za virologiju i biotehnologiju, poznat kao Institut "Vektor", testira više različitih prototipa vakcine protiv Covid-19 u trci za pronalaženje leka za virus koji stoji iza globalne pandemije.
RT: Smrtni slučajevi od koronavirusa u Evropi nadmašili one u Azijihttps://t.co/ufLdoemF5q
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 19, 2020 Ove nedelje je institut "započeo studije imunogenosti kod osetljivih laboratorijskih životinja ... svih razvijenih prototipa vakcine", navodi se u saopštenju regulatorne agencije "Rospotrebnadzor". Sastav, doza i put primene buduće vakcine biće utvrđeni (kroz testove). Naučnici očekuju da će uvođenje vakcine biti moguće u četvrtom kvartalu 2020. godine.
RT: Po prvi put od pojave virusa Kina saopštila da nema novih lokalnih slučajevahttps://t.co/2MD56znkBb
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) March 19, 2020 Istraživački institut za gripu pri Ministarstvu zdravlja  Rusije, prethodno je naveo da bi razvoj prototipske vakcine mogao da traje između četiri i šest meseci, uz trogodišnji period finaliziranja proizvoda, ali istraživači iz Instituta smatraju da bi ona mogla stići mnogo pre. Svetska zdravstvena organizacija, koja je prošle sedmice proglasila pandemiju Covid-19, procenila je da će biti potrebno 12 do 18 meseci da se vakcina napravi, sa ranim ispitivanjima koja počinju za četiri meseca. Od petka, Rusija je potvrdila 199 slučajeva bolesti koja se brzo širi, a broj inficiranih skočio je za oko 35 procenata prethodnog dana. Prva smrtni slučaj u zemlji zabeležen je u četvrtak, ali obdukcija je kasnije otkrila da je 79-godišnja žena sa postojećim zdravstvenim stanjem umrla od ugruška u krvi. U celom svetu, koronavirus je na putu da ove nedelje zarazi oko 250.000 ljudi, usmrtivši preko 9.800 u više zemalja od početka epidemije u kineskom gradu Vuhanu prošlog decembra. Iako do danas nema vakcine i efikasnih tretmana, više od 85.000 pacijenata se oporavilo od bolesti, od kojih su mnogi u Kini. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

RUSIJA PROTIV KORONA VIRUSA Počelo testiranje prototipa vakcine na životinjama

Izvor: Blic, 20.Mar.2020

Ruski naučnici počeli su da testiraju prototipe potencijalnih vakcina protiv novog virusa korona na životinjama u laboratoriji u Sibiru, saopštila je ruska Administracija za zaštitu potrošača "Rospotrebnadzor".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.