Ploveće ostrvo vrhunskog luksuza

Izvor: Vesti-online.com, 02.Dec.2009, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ploveće ostrvo vrhunskog luksuza

Slavni proizvođač luksuznih plovila Veli Jahts je udružio snage s firmom Hermes specijalizovanom za vrhunski luksuz u stvaranju jedinstvenog koncepta eko-jahte velike poput ostrva, i s cenom od 150 miliona dolara.

Ova jahta je neobičan koncept ekološki zdravog plovila koje troši 20 do 30 odsto manje goriva za plovidbu od plovila slične veličine i 40 do 50 odsto manje goriva za proizvodnju energije (osvetljenje, grrejanje i druge potrebe), čime se ostvaruje ušteda od oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 200 tona dizela godišnje.

Ceo koncept jahte koja koristi inovativna rešenja za uštedu energije je naravno smišljen samo zbog brige za životnu sredinu jer teško da troškovi održavanja mogu biti briga nekome ko je u stanju da izdvoji 150,8 miliona dolara koliko će ovo plovilo koštati vlasnika.

Ostaje samo pitanje ko će od najvećih svetskih bogataša biti prvi koji će izdvojiti nešto džeparca za ovu lepoticu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

VIDEO / Jahta WHY: Ploveći otok vrhunskog luksuza

Izvor: Cafe.ba, 02.Dec.2009

Slavni proizvođač luksuznih plovila Wally Yachts udružio je snage s firmom Hermès specijalizovanom za vrhunski luksuz u stvaranju jedinstvenog koncepta ekojahte velike poput otoka, s cijenom od 150 miliona dolara.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.