Pijavica od 800 metara snimljena na Marsu!

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2012, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijavica od 800 metara snimljena na Marsu!

Površina Marsa nije samo nepregledna pustoš, kojom dominiraju crveni pesak, kamenje, krateri i planine. Svako malo, sateliti u orbiti Crvene planete na površini snime nešto zanimljivo. Tako je i u slučaju fotografije koju možete pogledati i koja prikazuje pijavicu na Marsu.

Naučnici iz NASA-e pretpostavljaju da je pijavica dugačka 800 metara i široka 30 metara. Osim pijavice, na slici je jasno vidi i njena senka.

Snimio ju je NASA-in satelit Mars Reconnaissance >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Orbiter (MRO), na području Amazonis Planitia, koje se nalazi na severnom delu te planete, prenosi

Otkriće: Na Marsu postojao okean

Space.com.

Pijavice su inače česta pojava na Zemlji, a kako možemo videti, i na Marsu su. Ko zna šta će misija Curiosity, koja je trenutno gotovo na pola puta do Marsa, otkriti i poslati nazad na Zemlju, kad sleti na Crvenu planetu. Biće to spektakularno, kako god ispalo.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.