Pametan jastuk: Ako hrčeš, on te budi

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2014, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pametan jastuk: Ako hrčeš, on te budi

Ne znamo koga će više obradovati pametan jastuk - da li one koji hrču ili one koji spavaju sa njima, ali svakako će imati obožavaoce! Naime, kompanija Hammacher Schlemmer je napravila jastuk opremljen integrisanim mikrofonom koji reaguje na zvučne vibracije hrkanja. Prostim jezikom govoreći, jastuk "oživljava" na zvuk hrkanja.

Nakon četiri uzastopna zvuka hrkanja i vibracije, unutrašnji džep anatomskog jastuka se naduva za oko sedam cm, a time omogućuje otvaranje disajnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << puteva i prestanak hrkanja. Jastuk se naizgled pomera levo-desno, ali izuzetno nežno tako da većinu ljudi neće probuditi, kažu proizvođači.

Na jastuku se može namestiti odloženi rad na 30 minuta, kako bi se korisniku omogućilo da zaspi bez ometanja.

Tasteri na strani jastuka omogućuju podešavanje osetljivosti zvuka i jačine kretanja jastuka.

Može se kupiti preko interneta za 111 evra, a ima doživotnu garanciju. Nije skupo, zar ne?

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Pametan jastuk: Ako hrčeš, on te budi

Izvor: Dzungla.org, 09.Feb.2014

Ne znamo koga će više obradovati pametan jastuk – da li one koji hrču ili one koji spavaju sa njima, ali svakako će imati obožavaoce! Naime, kompanija Hammacher Schlemmer je napravila jastuk opremljen integrisanim mikrofonom koji reaguje na zvučne vibracije hrkanja. Prostim jezikom govoreći,...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.