Ostaci lansiranja raketa ne utiču na prirodu

Izvor: Vostok.rs, 24.Jun.2012, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostaci lansiranja raketa ne utiču na prirodu

24.06.2012. -

Specijalisti iz centra za eksploataciju nadzemne svemirske infrastrukture i naučnici iz Instituta za vodu i probleme životne sredine - Sibirski ogranak ruske akademije nauka, saopštili su podatke dobijene praćenjem stanja životne sredine u regionu Altaj.

Region Altaj se deli na četiri oblasti, na granicama kojih se prizemljuju ostaci svakog lansiranja sa kosmodroma Bajkonur. Za 40 godina, u sibirskim ravnicama se akumuliralo više od 2.500 tona otpada. Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << prema rečima stručnjaka koji su sproveli istraživanje, na stanje životne sredine, kao i na zdravlje lokalnog stanovništva - on nema nikakvog uticaja.

Izvor: Golos Rossii, foto: ru.wikipedia.org/Kobsev/cc-by-sa 3.0    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.