Ljubazni dronovi pokazivaće ljudima put

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2013, 08:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljubazni dronovi pokazivaće ljudima put

Ljubazni leteći roboti (dronovi) pomagaće ljudima da se snađu na nepoznatim lokacijama, plan je istraživača. Laboratorija američkog Tehnološkog univerziteta MIT konstruisala je robota za "pomoć u snalaženju u prostoru".

Ako se izgubite recimo u ogromnom kampusu univerziteta MIT, telefonom potražite pomoć koja dolazi u obliku letećeg robota!

Istraživači u laboratoriji "Sensabl siti" kažu da su dronovi nepravedno stekli lošu reputaciju zbog vojne namene >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i da su želeli da naprave letelicu koja pomaže ljudima.

Leteći robot je uljudan. Ako zastanete, neće se naljutiti, već će shvatiti da ste zaostali za njim i da treba da vas pričeka, kažu istraživači.

Dron (robot) preko "blu-tuta" održava vezu sa pametnim telefonom osobe kojoj je pomoć potrebna, dok se u prostoru orjentiše uz pomoć GPS-a i bežične internet veze. Da bi bio svestan okoline, dron koristi sonar, ali će uskoro moći da koristi i lasersku tehnologiju.

Naučnici napominju da će ljudima biti potrebno izvesno vreme da se naviknu na dronove u svakodnevnom životu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ljubazni dronovi pokazivaće ljudima put

Izvor: Dzungla.org, 06.Dec.2013

Ljubazni leteći roboti (dronovi) pomagaće ljudima da se snađu na nepoznatim lokacijama, plan je istraživača. Laboratorija američkog Tehnološkog univerziteta MIT konstruisala je robota za „pomoć u snalaženju u prostoru“. . OpširnijeVesti Online

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.