Kampanja Svi u školu, budućnost za sve

Izvor: inkluzija.org, 09.Sep.2011, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanja "Svi u školu, budućnost za sve"

КАМПАЊА „СВИ У ШКОЛУ, БУДУЋНОСТ ЗА СВЕ“
OKO 12.000 УЧЕСНИКА НА 100 ТРИБИНА
Београд, 09. септембар 2011. године. – Кампању„Сви у школу, будућност за све“ реализују Фонд за отворено друштво Србија, ЦИП-Центар за интерактивну педагогију, Савез учитеља Републике Србије и Центар за образовне политике, у сарадњи са пројектом „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу-DILS“ Министарства просвете и науке.
Кампања промовише друштвену укљученост, која почиње укључивањем детета у образовни систем. Циљ кампање је да информише, едукује, повезује и подстиче на акцију оне који су одговорни и заинтересовани за квалитетно образовање доступно сваком детету, без обзира на личне карактеристике, здравствено стање, националну припадност, породични статус, друштвени и материјални положај или место становања.
„У оквиру кампање одржано је 100 трибина под називом “Образовање за све” са око 12.000 учесника. Дискутовано је о различитим облицима подршке васпитачима и наставницима у остваривању квалитетног и доступног образовања, као и о улози интерресорних комисија. Презентовано је преко 120 примера добре праксе који се односе на прилагођавање средине за учење, наставних садржаја и метода рада потребама и могућностима деце. Значај размене искустава и узајамног учења наставника је “, изјавила је извршна директорка ЦИП-Центра за интерактивну педагогију, Милена Михајловић, и додала „Изузетно нам је драго што је кампања наишла на одобравање у јавности и овим путем желимо да се захвалимо медијима на подршци, јер дубоко верујемо да ће само заједнички напори друштва у целини довести до квалитетног и доступног образовања за свако дете.“
Велики број медија подржао је промоцију инклузивног образовања, 96 локалних и регионалних ТВ станица, као и три телевизије са националном фреквенцијом (РТС, ТВ Авала и Б92); ТВ Студио Б, 73 локалне и регионалне радио станице, 85 штампаних медија, електронска издања новина и 60 сајтова. Подељени су лифлети и брошуре на српском језику и језику три највеће мањинске заједнице (ромски, мађарски, албански), а брошура и на Брајевом писму. Сав писани и видео материјал постављa се на сајту www.inkluzija.org, и на Facebook, профил „Кампања инклузија“, који је окупио је око 1200 чланова/ица. Такође, материјал ће бити достављен свим предшколским установама, основним и средњим школама у Србији.
Како свако од нас као појединац, доприноси и може да допринесе да се сва деца успешно школују?
За додатне информације можете контактирати:
Марију Ристовски, ЦИП – Центар за интерактивну педагогију
M: +381 62 8297163
ristovski.marija@gmail.com

Nastavak...