Jahu vredi više od 47 milijardi dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Jahu" vredi više od 47 milijardi dolara

VAŠINGTON - Nova izvršna direktorka Internet pretraživača "Jahu" Kerol Barc odbila je da ponovo pokrene pregovore sa američkim softverskim gigantom "Majkrosoft", koji je zainteresovan da potpuno ili delimično kupi kompaniju.

Ona je izrazila poverenje u sposobnost "Jahua" da sam nastavi svoj razvojni put, objavili su danas svetski mediji.

"Jahu" ne zaslužuje da bude rasparčan i ja nisam došla ovde kako bih prodala kompaniju", >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rekla je Barcova u prvom pojavljivanju pred finansijskim analitičarima.

Ističući da je vrednost marke "Jahu" tesno vezana za njegov veb pretraživač, koji je po tržišnom udelu tri puta "jači" od "Majkrosoftovih" pretraživača, ona je rekla da nema govora o prodaji tih poslova.

Ranije dve runde pregovora o partnerstvu u oblasti pretraživanja Interneta završene su bez uspeha. Poslednja ponuda "Majkrosofta" pre osam meseci da kupi "Jahu" za 47 milijardi dolara (35,4 milijarde evra) je ocenjena kao preniska.

Nova izvršna direktorka "Jahua" je istakla i da su njeni prioriteti: definisanje jasne strategije te kompanije, kao i poboljšanje procesa donošenja odluka i efikasnosti organizacije u kompaniji, često kritikovane zbog birokratskih sklonosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Barcova ne želi da proda "Jahu" kompaniji "Majkrosoft"

Izvor: Kurir, 29.Jan.2009

VAŠINGTON, 29. januara (Tanjug-Ekos) - Nova izvršna direktorka Internet pretraživača "Jahu" Kerol Barc odbila je da ponovo pokrene pregovore sa američkim softverskim gigantom "Majkrosoft", koji je zainteresovan da potpuno ili delimično kupi kompaniju. Ona je izrazila poverenje u sposobnost "Jahua"...

Nastavak na Kurir...

Barcova ne prodaje Jahu

Izvor: Poslovni magazin, 30.Jan.2009, 12:37

Nova izvršna direktorka Jahua (Yahoo) Kerol Barc odbila je da ponovo pokrene pregovore sa američkim softverskim gigantom Majkrosoftom (Microsoft), koji je zainteresovan da kupi kompletan Jahu ili njegove delove.Ona je izrazila poverenje u sposobnost Jahua da sam nastavi svoj razvojni put."Jahu ..

Nastavak na Poslovni magazin...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.