Internet tržište Srbije:Više operatera ali nedovoljan protok

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Internet tržište Srbije:Više operatera ali nedovoljan protok

BEOGRAD - Broj operatera na domaćem Internet tržištu povećan je na oko 160, ali se zaostaje u kapacitetima koji su ogranićeni na 10 Gb/s i 3 x 155 Mb/s, izjavio je državni sekretar u ministarstvu za telekomunikacije i informatičko društvo Milenko Cvetinović.

Na okruglom stolu o značaju telekomunikacija u razvoju biznisa, koji je u Beogradu organizovalo novinsko-izdavačko preduzeće EMG (Ekonomist media group d.o.o), Cvetinović je ocenio da je u oblasti telekomunikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prisutan stalni rast investicija i kvaliteta usluga. On je najavio da predstoje liberalizacija tržišta, bez ugrožavanja socijalne stabilnosti, reorganizacija "Telekoma", prihvatanje troškovnog modela poslovanja, uvođenje konkurencije u fiksnoj mreži i druge mere.

Direktor sektora razvoja u "Telekomu" Saša Leković je na skupu istakao da je ta kompanija ostvarila nivo od 94 % digitalizacije i da danas, nasuprot ranijoj nestašici, postoji čak 45 odsto neprodatih portova za ADSL pristup Internetu.

"Telekom" bi ostvario i brži razvoj, rekao je Leković, koji je optužio nadležne državne organe da usporavaju razvoj telekomunikacione infrastrukture sporo izdajući potrebne dozvole.

Na skupu je istaknuto i da će pojedinim velikim kompanijama uskoro trebati mnogo razvijenija telekomunikaciona infrastruktura, da postoji interesovanje za investiranje u telekomunikacije, kao i da je potrebno obrazovati forum u kome bi predstavnici vlade, informaciono-tehnoloških kompanija i privrede stalno razmatrali stanje i predlagali potrebne mere.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.