Folksvagen zainteresovan za Zastava automobile

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Folksvagen zainteresovan za "Zastava automobile"

KRAGUJEVAC - Državni sekretar Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Vladimir Ilić izjavio je da je nemačka kompanija "Folksvagen" zainteresovana za investiranje u kragujevačku fabriku "Zastava automobili".

"Folksvagen" je jedan od velikog broja ozbiljnih proizvođača automobila zainteresovanih za kragujevačku fabriku i siguran sam da će konačno tender za 'Zastava automobile' i uspeti", rekao je Ilić koji je danas u Kragujevcu otvorio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Sajam zapošljavanja.

Naglašavajući da će "Zastava automobili", ali i grad Kragujevac, uskoro postati veliki proizvođači automobila, Ilić je napomenuo da ne zna detalje kada će biti raspisan tender za tu fabriku ali je ponovio da je veliki optimista po pitanju njene sudbine.

Ranije je ministar ekonomije i regionalnog razvoja na predizbornom mitingu u Novom Sadu izjavio, govoreći o kompanijama koje čekaju 12. maj kako bi investirale u Srbiju, da je jedna od njih i "Folksvagen" koji želi da ulaže u automobilsku industriju Srbije.

Fabriku automobila u ovoj godini zvanično je posetila kineska delegacija FAW.

Pre oko mesec dana u tajnoj poseti bila još jedna inostrana kompanija, a tada je predsednik sindikata Fabrike automobila Zoran Marković rekao da je reč o austrijskoj kompaniji "Magna štajer".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.