FB razotkriva muškarce koji vole prostitutke

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jan.2013, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FB razotkriva muškarce koji vole prostitutke

Veliki problemi Fejsbuka oko pitanja privatnosti korisnika već su dobro poznati, a najnoviji primer je blog napravljen na tumblru koji otkriva zanimljive i neozbiljne rezultate pretraga te društvene mreže.

Korisnici najveće društvene mreže odlučili su da potpuno iskoriste mogućnosti nove Fejsbuk Graf pretrage kako bi pokazali na razne propuste u vezi zaštite privatnosti.

Naime, na tumblru je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << napravljen blog koji objavljuje razne pretrage Fejsbuka putem Graf pretrage. Autori bloga tvrde da je "sve jedna velika šala" i da blog nema neku ozbiljnu nameru. Međutim, nekim korisnicima možda neće biti smešno kada saznaju da njihove supruge mogu otkriti njihov interes za, na primer, prostitutke.

Na blogu su vidljivi brojni neozbiljni rezultati pretraga, a pretraživanja korisnika često su i vrlo smešna. Među ostalim, moguće je doći i do podataka koji prikazuju slobodne pripadnice lepšeg spola koje žive u vašoj blizini i vole alkohol.

"Kao što je to uvek slučaj sa Fejsbukom, ovakvi podaci su oduvek bili dostupni. Samo treba znati gde i kako tražiti", rekao je Tom Skot, jedan od autora bloga.

I dok su ovakve pretrage dobar način da se korisnici upozore da povedu računa o svojoj privatnosti, većina se time neće zamarati misleći da će ih posledice verovatno zaobići.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Očistite profil da ne biste zažalili: Preduhitrite Fejsbuk pre nego što vas optuže za...

Izvor: S media, 25.Jan.2013

Naime, novi i detaljniji način pretraživanja omogućiće lakše pronalaženje informacija na Fejsbuku pa bi se tako o korisnicima mogle otkriti neke neprijatne informacije iz prošlosti...Na te informacije verovatno ste u potpunosti zaboravili. Nekim korisnicima možda neće biti smešno kada saznaju...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.