Rusi otkrili: Stvara se novi kontinent

Izvor: Mondo, 21.Sep.2017, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi otkrili: Stvara se novi kontinent

Sibirski naučnici su prognozirali da će za 20 miliona godina Evroazija da se podeli na dva dela, duž jezera Bajkal, na mestu gde će se pojaviti novi okean, piše magazin „Nauka u Sibiru“.

Do ovog zaključka su došli naučnici iz Instituta za geologiju i menerologiju Ruske akademije nauka i Novosibirskog državnog univerziteta koji proučava istoriju Bajkala i prognozira njegovu budućnost.

„U zemljinoj kori, direktno po sredini Evroazije, nalazi se ogroman >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jaz — Bajkalski rif (gde se razdvajaju dve tektonske ploče zemljine kore). On se postepeno širi i ako se ne promeni geodinamična situacija, za 20 miliona godina najveći kontinent će se podeliti na dva dela, a na mestu Bajkala će se pojaviti novi okean“, navodi se u saopštenju, prenosi "Sputnjik".

Ranije je bilo saopšteno da se jezero Bajkal nalazi pod pretnjom ekološke katastrofe i, ako se ne preduzmu mere, može nestati kao Aralsko more.



Izvor: youtube

Evo zašto su sve mape sveta pogrešneAustralija nastala sudarom tri kontinenta

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Evroazija će se pocepati napola, a Bajkalsko jezero postaće OKEAN"

Izvor: Blic, 22.Sep.2017, 06:27

Sibirski naučnici su prognozirali da će za 20 miliona godina Evroazija da se podeli na dva dela, duž jezera Bajkal, na mestu gde će se pojaviti novi okean, piše magazin „Nauka u Sibiru“...Kako se navodi u članku, do ovog zaključka su došli naučnici iz Instituta za geologiju i menerologiju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.