Budućnost - automobili koji sami sobom upravljaju

Izvor: Vesti-online.com, 09.Maj.2012, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budućnost - automobili koji sami sobom upravljaju

Vozači u američkoj saveznoj državi Nevadi uskoro bi mogli da dele drumove sa vozilima kojima uopšte neće biti potrebni. Zvaničnik Sekretarijata za motorna vozila rekao je da je taj sekretarijat izdao prvu nacionalnu dozvolu Guglu da na javnim ulicama testira samovozeća kola.

Zvaničnici Nevade rekli su da su demonstracije u pojasu Las Vegasa i Karson Sitija pomogle da se pokaže da je Gugl spreman da pređe u sledeću fazu razvoja automobila kojima nije potreban vozač. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Tehnologija samovozećih vozila funkcioniše kao kod automatskog pilota, koji upravlja automobilom uz male ili nikakve intervencije vozača.

Prema propisima Nevade potrebno je da prilikom testiranja automobila u vozilu uvek bude najmanje dvoje ljudi.

Zvaničnik Sekretarijata za motorna vozila rekao je da će novi automobili imati crvenu tablu i simbol za beskonačnost, koji će označavati status tih vozila kao vozila budućnosti.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.