Lezbijke organizovale uličnu akciju

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jun.2012, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lezbijke organizovale uličnu akciju

Aktivistkinje Novosadske lezbijske organizacije (NLO) sprovele su danas u Novom Sadu uličnu akciju "Lezbijke vam žele dobar dan", kojom su želele da skrenu pažnju javnosti da su aktivne građanke ovog društva.

Kako se navodi u saopštenju pres službe NLO-a, aktivistkinje te organizacije su poruku "Lezbijke vam žele dobar dan" ostavile ispred ulaza u Gradsku kuću, Kulturni centar Novog Sada, Uspensku crkvu, kod Ureda matičara i još nekih institucija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Dan ponosa obeležava se od 1969. godine, kada su se u Njujorku LGBT osobe prvi put pobunile protiv policijskog terora. NLO je ocenio da je u državama kao što je Srbija, Parada ponosa, kao jedan od načina obeležavanja tog dana, politički protest koji ni kao takav ne može da se održi.

"Od 2001. godine pa do danas, kada dođe vreme u godini za održavanje Parade ponosa, sigurnosnih uslova naravno nema i postaje vrlo jasno da više od deset procenata stanovništva, koliko čini LGBT populacija, ne može da izrazi svoje nezadovoljstvo", navodi se u saopštenju.

NLO se zapitao da li je moguće da se i ostali građani u Srbiji zaista osećaju sigurno i dobro, kada toliko ljudi u ovoj zemlji trpi svakodnevno diskriminisanje i različite oblike nasilja.

Novosadska lezbijska organizacija postoji od 2004. godine i okrenuta je osnaživanju LGBT zajednice i promovisanju lezbijske kulture. Zbog ponašanja države NLO ne učestvuje u pokušaju organizovanja Parade ponosa i ne pristaje da pravi kompromise, piše u saopštenju.
Pogledaj vesti o: NLO

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.