Izvor: RTS, 10.Feb.2021, 17:23

Zašto ne svira američka himna na utakmicama Maveriksa

Vlasnik NBA ligaša Dalasa, Mark Kjuban, rekao je da je zabranio intoniranje nacionalne himne u "Amerika erlajns areni" pred utakmice Maveriksa.
Kjuban je u razgovoru sa američkim novinara rekao da je sam zabranio intoniranje nacionalne himne pre utakmica njegovih Maveriksa, ali nije želeo da se upušta u dalje objašnjenje.

U svim američkim sportovima, bilo profesionalnim bilo u koledž >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kategoriji, pravilo je da se pre utakmice intonira američka himna. Ipak, komesar NBA Adam Silver "ublažio" je to pravilo, pošto je usled pandemije koronavirusa timovima prepušteno da sami organizuju početak meča.
Maveriksi su prvih deset utakmica nove sezone igrali kao domaćini pred praznim tribinama, dok je utakmici protiv Minesote prisustvovalo 1.500 vakcinisanih radnika koji pružaju osnovnu uslugu (essential workers).
Intoniranje himne pre sportskih takmičenja u Americi poslužilo je kao prilika brojnim sportistima da skrenu pažnju na problem rasizma u Americi, a dobar deo njih je klečalo tokom intoniranja nacionalne pesme.
Kjuban je još prošle godine podržao igrače koji se odluče da kleknu, ukoliko tom prilikom ne iskazuju nekakvo nepoštovanje.
Mark Kjuban je jedan od 200 najbogatijih ljudi u Americi, prema Forbsovoj listi, a bio je veliki protivnik sada već bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mavsi neće himnu, pa dobili odgovor: Svi moraju

Izvor: B92, 10.Feb.2021

Odluka vlasnika Dalas Maveriksa Marka Kjubana da se više ne intonira himna SAD izazvala je veliku pažnju...Iz frašize čiji su košarkaši Luka Dončić i Boban Marjanović nisu ni dali objašnjenje zašto su se odlučili na takav potez kada su domaćini u Amerikan erlajns centru...Pročitajte još...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.