Izvor: MozzartSport.com, 27.Okt.2020, 12:04

U NBA neobično mirno, čeka se šta će biti sa seleri kepom

Za sezonu 2020/2021 očekuje se smanjenje budžeta timova za ugovore igrača, trenutno su u toku pregovori

NBA sezona je nekako privedena kraju, zbog pandemije u specijalnim uslovima u Orlandu, a titula je pripala Los Anđeles Lejkersima. I od tada je neobično mirno, iako je došlo vreme da se ozbiljno priča o transferima.

A razlog za to je što se još ne zna dosta stvari, pre svega koliki će biti seleri kep >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za timove. U minuloj sezoni dostigao je nešto preko 109.000.000 dolara, a za narednu se predviđa pad iako se očekivalo početkom godine da skoči na 115.000.000. Razlog za to je svima jasan, ali najveći minus u prihodima i lige i franšiza je to što su gledališta prazna. Po svemu sudeći tako će biti i nadalje, sve dok se situacija sa korona virus nekako smiri. Sama NBA je doživela veliki gubitak, neki kažu i preko sto miliona, pa tako i timovi. Samim tim, kase su praznije i biće dosta revidiranja ugovora.

Barem se veruje da je tako, pošto se još ništa ne zna za sigurno. Mračna predviđanja su da će novi seleri kep pasti na ispod 100.000.000 $, pošto će smanjenje biti između tri i 12 miliona. Prema ESPN-u najverovatnija cifra sa kojom će franšize raspolagati za plate igrača je 109.000.000, mada se priča i o 111.000.000. To možda i neće znaćajno uticati na tržište, ali ako granica poreza na luksuz ne bude povećana za sedam miliona, na 139.000.000, samo klubovi koji imaju mesta u budžetu će moći da trguju slobodnim agentima.

Trenutno liga i Unija NBA igrača vode pregovore o detaljima koji tim će imati koliko sredstava za trgovinu igračima, a veruje se da će najviše imati Atlanta Hoks, Njujork Niks, Detroit Pistons i Šarlot Hornets. U tom društvu, zavisno od ovih pregovora, mogu se pridružiti i Majami Hit, Finiks Sans i Nju Orlens Pelikans.

Najbogatiji i najskuplji lobiraju da se podigne granica za luksuz, pre svih Lejkersi i Golden Stejt Voriorsi koji imaju i najveće ugovore sa igračima u ligi. Očekuje se međutim da neke ekipe, poput Atlante ne dostignu seleri kep, a sve što pretekne deli se među ostalim franšizama, te će to donekle pomoći ostatku lige. Plan je da NBA sezona 2020/2021 počne 22. decembra.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.