Torontu derbi sa Siksersima, Hjuston neprepoznatljiv

Izvor: N1 televizija, 31.Okt.2018, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Torontu derbi sa Siksersima, Hjuston neprepoznatljiv

Košarkaši Toronto Reptorsa savladali su Filadelfija 76erse rezultatom 129:112 i upisali sedmu pobedu iz osam mečeva u NBA ligi.

Kanadski tim je kontrolisao jedan od derbija istočne konferencije i, ne računajući uvodni deo igre, bio u vođstvu sve vreme.

Već u drugoj deonici Toronto je otišao na dvocifrenu prednost, koju Fila sve do poslednjih trenutaka utakmice, kada je pobednik bio rešen, nije uspela da spusti na jednocifreni minus.

Sredinom >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << treće četvrtine viđena je i najveća razlika, kada je Toronto serijom 11:0 otišao na maksimalnih +26 (94:68).

Najbolji u pobedničkom timu bio je Kavaj Lenard sa 31 poenom i sedam skokova. Jonas Valančijunas je imao 23 poena, Kajl Lauri 20 poena i 12 asistencija, Serž Ibaka 16 poena i osam skokova, a Paskal Sijakam 15 poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

EMBIID ROCKS THE RIM! #HereTheyComepic.twitter.com/ccCxtisIAg

Kod File, Džoel Embid je prikazao sjajnu partiju sa 31 poenom i 11 skokova, 15 poena je dodao Robert Kovington, a 13 Džej Džej Redik, a Ben Simons je ostvario 11 poena, osam skokova i 10 asistencija.

Dario Šarić je meč završio sa osam poena i pet skokova.

Reptorsi su sada drugi na Istoku sa 6-1. Siksersi su šesti sa 4-3.

The @Raptors took the lead early, and never lost it against the Sixers!#WeTheNorthpic.twitter.com/uWzanIIDkC

Novu pobedu, treću u nizu, ostvarili su Boston Seltiksi, koji su u TD gardenu bili bolji od Detroit Pistonsa u neizvesnoj završnici 108:105.

Seltikse je do trijumfa vodio sjajni Kajri Irving sa 31 poenom, pet skokova i isto toliko asistencija. Pratili su ga Džejson Tejtum sa 16 poena, Markus Moris sa 15 poena i devet skokova i Džejlen Braun sa 14 poena.

UNCLE. DREW. #CUsRisepic.twitter.com/yb0O8Jd4Wh

Za Pistonse je ponovo odličan bio Blejk Grifin sa 24 poena i 15 skokova. Andre Dramond je dodao 17 poena i 12 skokova, a Redži Bulok je ubacio 16 poena, a Iš Smit 13.

Boston je bio u vođstvu gotovo ceo meč, a na prvu osetniju razliku otišao je pred kraj treće deonice (81:67). Detroit se u poslednjoj u potpunosti vratio u život, prišao na minus 1, ali je u penal završnici domaći sastav imao više koncentracije i na kraju slavio.

Boston sad ima skor 5-2 i zauzima treće mesto na Istoku, dok je Detroit sa 4-2 četvrti.

Hjuston Rokitsi deluju neprepoznatljivo od starta ove sezone pošto su doživeli četvrti poraz u nizu, a peti u prvih šest mečeva. Bolji od prošlosezonskih finalista Zapada bili su Portland Trejlblejzersi ubedljivim rezultatom 104:85.

Blejzersi su sve vreme diktirali tempo u Teksasu, a ključni trenuci viđeni su u trećoj deonici, kad se igra Raketa u potpunosti raspala, što su gosti iskoristili i kroz nekoliko manjih serija stekli maksimalnih 28 poena prednosti.

Portland su do pobede vodili Demijan Lilard sa 22 poena i sedam asistencija, Jusuf Nurkić sa 22 poena i 10 skokova i Si Džej Mekolum sa 19 poena.

Kod Rokitsa, u izostanku Džejmsa Hardena, Kris Pol je imao 17 poena i devet asistencija, Klint Kapela je ostvario 14 poena i isto toliko skokova, a Erik Gordon 12 poena. Karmelo Entoni je imao osam poena i četiri skoka za 31 minut na parketu.

Ekipa Majka Dantonija sada je 14. na tabeli Zapada sa 1-5, dok je Portland treći sa 5-2.

☹️ pic.twitter.com/0VJPIQex19

Memfis Grizlisi su zahvaljujući sjajnoj igri u trećoj četvrtini, kada su serijom 13:0 otišli na plus 18, ostvarili pobedu nad Vašington Vizardsima 107:95.

Memfis su do trijumfa vodili Garet Templ sa 20 poena i Majk Konli i Mark Gasol sa po 19.

Kod Vašingtona, Džon Vol je ubacio 22 poena, Bredli Bil 17, a Oto Porter junior 15.

Grizlisi su sada sedmi na Zapadu sa 4-2, dok je Vašington zajedno sa Kavalirsima najlošija ekipa Istoka sa 1-6.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.