Top lista najboljih igrača NBA lige: Tu je i Nikola Jokić!

Izvor: MozzartSport.com, 13.Sep.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top lista najboljih igrača NBA lige: Tu je i Nikola Jokić!

Srpski srebrni reprezentativac na listi od 100 košarkaša koji će biti na vrhu hijerarhije u sledećoj sezoni

Očarao je košarkaški svet igrama u prošloj NBA sezoni, ali Nikola Jokić nije se tu zaustavio. Njegove role na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Riju bile su gotovo od ključnog značaja za veliki uspeh srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << reprezentacije, što je supertalentovanog momka iz Sombora još jednom stavilo u centar pažnje. Nije ni čudo što Denver ne želi da ga se odrekne, ni po koju cenu.

Mada je već dosad dobio toliko zasluženih pohvala, Nikola Jokić ponovo je dobio reči hvale, ali i mesto na tradicionalnoj listi renomiranog magazina Sports Ilujstrejted i to kao jedan od 100 igrača koji će obeležiti predstojeću sezonu. Tačnije, Top 100 igrača za sezonu 2016/17.

Jokić je zauzeo 78. poziciju, čak je završio ispred timskog kolege Keneta Farida (87. pozicija), a evo i šta su novinari uglednog lista stavili kraj imena 21-godišnjeg dugajlije.

„Prošlosezonsko iznenađenje iz klase rukija deluje kao fabrika za štancanje asistencija. Već sada ofanzivna linija može da ode jako daleko kada loptu stavite u Jokićeve ruke i krećete se oko njega“, stoji u autorskom tekstu, ali se i dodaje:

„Ovaj 21-godišnji momak uvek jednim okom gleda iza sebe, čak i kada je vreme na izmaku. Ako ne uspe da materijalizuje dodavanje od njega uvek možete da očekujete jedan lagan otvoreni šut, ali i mekan horog. Svaki visoki igrač sa ovakvim skupom veština otvara nova vrata i strateške kombinacije koje tim može da koristi. Toliko toga Jokić može da stavi na sto – igru na postu, okret, realizaciju, igru licem i leđima, skok igru... A praktično sve što uradi ima smisla“.

Posle samo jedne sezone, Jokić ima ogroman prostor za napredak i dalji razvoj.

„Početak karijere sa takvim širokim spektrom mogućnosti stavlja Jokića na lestvicu jednih od najraznovrsnijih igrača na listi Top 100 igrača za sezonu 2016/17. Ipak, ono što ga drži na ovoj poziciji sada jeste to što protivničke odbrane tek treba da nauče kako da se fokusiraju na njega. Jokić je zaslužio mesto na listi, a sada će morati da dokaže kvalitet i da se nosi s tim. Kao što to čine svi igrači, kako bi dobio stalnu poziciju u ovom društvu i Ligi. Ova pozicija reflektuje naš optimizam po pitanju toga kako će se snaći u novoj sezoni, kada će se obraćati još veća pažnja na njega“.

Sports Ilustrejted objavio je listu od 100. do 50. pozicije i treba da postavi tekst sa plasmanima od 49. do prve pozicije.

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.