Sudije rešile dilemu: Petokorak je dozvoljen u NBA VIDEO

Izvor: B92, 12.Feb.2019, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije rešile dilemu: "Petokorak" je dozvoljen u NBA VIDEO

Zvanični profil NBA sudija na Tviteru objasnio je zašto je poter Bredlija Bila, u kojem je napravio pet koraka, dozvoljen u najjačoj ligi sveta.

Bil je "uhvaćen" kako je tokom meča svog Vašingtona protiv Detroita napravio pet koraka u jednom prodoru ka košu, a sudijama je promaklo da mu dosude korake.

Kritičari su "opleli" po sudijama, a i sam Bil se ironično našalio kako je "sve čisto uradio".

I, dok je svima bilo jasno da su sudije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pogrešile, sudijska organizacija NBA lige se oglasima putem Tvitera, rekavši da je Bil napravio dozvoljen potez.

"Igrač u napadu prihvata loptu dok mu je desna noga na zemlji. Onda pravi dva dozvoljena koraka, pre nego što gubi kontrolu lopte. Posle povratka kontrole, igraču je dozvoljeno da ponovo pivotira i zatim ili šutne ili doda loptu, pre nego što mu ta noga ponovo dotakne parket. Ovo je dozvoljeno", navodi se.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.