Srbin Šojić kuva za Majkla Džordana: OBOŽAVA moj biftek

Izvor: Mondo, 25.Jul.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin Šojić kuva za Majkla Džordana: OBOŽAVA moj biftek

Aleksandar Šojić (37) iz Loznice postao je jedan od glavnih kuvara u elitnom restoranu "Majkl Džordan stejk" u Čikagu, jer je do savršenstva doveo biftek sa koskom, omiljeno jelo pomenute legende NBA lige.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović ilustracija

U Džordanovom restoranu Šojić je počeo da radi pre pet godina, kaže da nije bilo lako, ali je svojim umećem i brzinom postao ne samo  odličan, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i poseban u svom poslu.

On ne skriva da je biti deo “tima” Majkla Džordana izuzetna čast.

“Trebalo je zadovoljiti mnogo strogih kriterijuma nekoliko različitih komisija i imati dobre preporuke. Ali brzina kojom radim i način na koji usavršavam i ukrašavam jela bili su presudni da se zaposlim u ovom prestižnom restoranu”, istakao je Šojić za dnevni list "Večernje novosti".

Ambicija i želja da u poslu u kome uživa, dosegne najviše dovele su ga pre devet godina iz Loznice, preko Beograda u Čikago.

Zablistala srpska hrana: U Briselu pet nagrada

Ipak, za sve što je postigao, kaže da je zahvalan svom profesoru Radovanu Vračeviću iz Srednje ugostiteljske škole u Loznici.

“On me je zato što sam bio dobar đak , željan usavršavanja doveo u Beograd, da me kulinarskim tajnama obučava čuveni Aca Ristić, nekadašnji lični kuvar pukovnika Moamera Gadafija", priča srpski kuvar.

MONDO INTERVJU: On je ROĐEN da kuva (FOTO)

Prema njegovim rečima sa njim je ispekao zanat, a potom je prihvatio ponudu stručnog štaba prvog tima Fudbalskog kluba Crvena zvezda da kuva za igrače.

“Te godine rada u Zvezdi nosiću zauvek u srcu, a posebno Nemanju Vidića, koji je obožavao moja jela”, rekao je Šojić.

Džejmi Oliver PROP'O!

Kada je sa majkom, sestrom i tetkom iz rodnog Sarejeva, ratnih devedesetih , izbegao u Loznicu, mladi kuvar nije ni pomislio da će mu život krenuti ovim smerom. Ali s ponosom ističe da mu je od malena uzor u kuhinji bila majka Anđa.

"Ona je volela da čita kulinarske knjige, i verujem da ih je pročitala preko hiljadu, a i ja zajedno sa njom što je bilo presudno da počnem da se bavim ovim poslom", objasnio je.

Kulinarstvo je moj život, i sada samo želim da jednog dana otvorim svoj restoran.Zato se neprekidno edukujem.U ovom poslu se ne sme stati, jer se svakog dana “kuvaju novine” a ako želim da napredujem moram da ih pratim i usavršavam”, zaključio je Šojić ua "Novosti".

Slavni kuvar i voditelj razmenili psovke! 

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Kad Srbin kuva, Majkl Džordan liže prste

Izvor: Večernje novosti, 25.Jul.2019

Kuvar iz Loznice pet godina radi u restoranu proslavljenog košarkaškog asa. Aleksandar Šojić kaže da nije bilo lako postati član tima NBA legende KUVAR Aleksandar Saša Šojić (37), iz Loznice, doveo je do savršenstva biftek sa koskom, omiljeno jelo legende NBA lige. Zato...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.